Les terrasses de Sant Cugat podran mantenir el nombre de taules i ocupar més espai

L'Ajuntament permetrà ampliar l'espai de les terrasses per poder superar el 50% permès en fase 1


Temes relacionats

La fase 1 es fa notar a Sant Cugat amb terrasses i més activitat comercial (25/mai/20)

Més d'un centenar de locals de restauració i d'oci nocturn de Sant Cugat s'uneixen per afrontar la crisi del coronavirus (10/mai/20)


  • Comparteix:

Imatge d'una de les terrasses de Sant Cugat / Font: Cugat Mèdia

Imatge d'una de les terrasses de Sant Cugat / Font: Cugat Mèdia

L'Ajuntament ha arribat a un acord amb el Gremi de Restauradors de Sant Cugat perquè les terrasses mantinguin el mateix nombre de taules que tenien abans de la crisi del coronavirus. Les àrees de Seguretat Ciutadana i Comerç permetran ampliar l'espai de les terrasses sempre que no dificultin el pas dels vianants ni l'entrada als comerços i portalades. Els establiments hauran d'estar al corrent de pagament de la taxa de terrasses de 2019 i complimentar la sol·licitud per demanar engrandir la zona de les terrasses.

L'Ajuntament vol potenciar i ajudar el sector de la restauració i amb aquesta mesura, que també s'aplica a Barcelona, vol que es reactivi l'espai de les terrasses. L'acord és total entre les dues parts, Ajuntament i Gremi de Restauradors de Sant Cugat, tot i que durant aquest dilluns han sorgit algunes discrepàncies, segons el president del Gremi, Xavier Vendrell.

Un cop unificat el criteri, ara cal que un tècnic de l'Ajuntament doni el vistiplau a la proposta i distribució de l'espai assegurant el distanciament social de dos metres entre les taules. El regidor de Seguretat Ciutadana, Via Pública i Benestar Animal, Francesc Carol, ha explicat la normativa que han de complir les terrasses.

La tinenta d'alcaldia de Promoció Econòmica, Ocupació, Empresa i Comerç, Elena Vila, ha ressaltat la bona sintonia existent i l'adaptació dels comerciants i restauradors.







Elena Vila

Estem molt contens per l'adaptació i acord amb els restauradors.

Francesc Carol

Cal complir la normativa perquè les terrasses puguin mantenir el distanciament social.

Xavier Vendrell

Finalment hem arribat a un acord i ara cal complir la normativa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.