Cs considera els pressupostos de Sant Cugat 'totalment insuficients' i 'una presa de pèl'

El partit taronja argumenta que els nous comptes no tenen en compte la pandèmia de la Covid-19


  • Comparteix:

Els tres regidors de Cs de Sant Cugat en roda de premsa / Foto: Cugat Mèdia

Els tres regidors de Cs de Sant Cugat en roda de premsa / Foto: Cugat Mèdia

Cs qualifica els pressupostos municipals presentats per l'equip de govern d'un 'insult a la intel·ligència' i d'una 'greu presa de pèl'. El grup municipal no veu justificat que els comptes es portin a aprovació inicial al juny i considera que 'no tenen en compte' el context de pandèmia de la Covid-19 ni preveuen 'el que ens ve a sobre'.

Des del partit taronja asseguren que des de l'inici de la crisi sanitària han volgut mantenir una 'lleialtat institucional' i donar suport a les propostes i mesures del govern. Tot i això, defineixen el pressupost presentat com un 'nyap' i que no està adaptat a l'actual situació. Ho ha explicat el portaveu del grup, Aldo Cirprian, que també ha criticat la 'improvisació absoluta' dels comptes i, per explicar-ho ha posat exemples com que es mantingui una partida per la Festa Major, que es va suspendre. Per això, ha anunciat el vot contrari del partit, que presentarà al·legacions al respecte.

Cs reitera la voluntat de suspendre el cobrament del tribut metropolità i, en el cas de Sant Cugat, proposa que l'Ajuntament assumeixi els 4,2 milions d'euros que espera recaptar l'AMB per no augmentar la pressió fiscal de la ciutadania, a qui ja se li apuja l'Impost sobre Béns Immobles (IBI). De fet, des de Cs qüestionen els ingressos que preveu rebre el govern precisament per la crisi derivada de la pandèmia. També critiquen la creació d'una nova societat per a la gestió de l'aigua i partides 'menys prioritàries' en aquest context, com la renovació de la gespa del camp de la Guinardera.

Pel que fa a l'habitatge, Cs també considera insuficients les propostes del govern per donar resposta a una 'emergència vital'. Proposen microcrèdits a autònoms i petites empreses i 'fer un esforç' per deixar d'ingressar taxes i impostos, tenint en compte que hi haurà menys despesa de la prevista, per exemple, en cultura i esports, ja que molts esdeveniments previstos s'han hagut de suspendre. En definitiva, asseguren que són uns pressupostos 'gens realistes' i que 'no s'ha fet l'exercici de serietat i de rigor' que es requeria.


Aldo Ciprian

Després de 12 mesos de gestió, aquests pressupostos ens semblen un insult a la intel·ligència. Hi ha partides que no tenen cap sentit a dia d'avui, com per exemple de Festa Major, que s'ha suspès. Ens sembla una presa de pèl, d'una improvisació absoluta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.