Sant Cugat engega una campanya 'de la mà de tothom' per revitalitzar el comerç i l'economia local

L'Ajuntament obre una convocatòria d'ajuts directes de 300.000 euros per a persones autònomes, comerços i petites empreses


Temes relacionats

La campanya #UnitsEnsEnSortiremMésRàpid vol unir i enfortir el comerç local de Sant Cugat (26/mai/20)

El comerç de Sant Cugat afronta els primers passos del desconfinament amb peus de plom (22/mai/20)

Sant Cugat suma dos nous serveis d'assessorament a empreses per encarar el desconfinament ( 8/mai/20)

Sant Cugat posa en marxa un servei de suport a la digitalització del comerç local ( 4/mai/20)


  • Comparteix:

L'Ajuntament engega una campanya per donar suport al petit comerç de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

L'Ajuntament engega una campanya per donar suport al petit comerç de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Després de mesos d'aturada obligada per la pandèmia de la Covid-19, Sant Cugat vol reactivar i 'revitalitzar' el comerç i l'economia locals amb una campanya consensuada amb tots els agents implicats i de la mà de totes les forces polítiques de l'Ajuntament. Una campanya d'agraïment, amb les fotografies de sis comerciants de sectors diferents, i que comença en forma d'uns ajuts directes d'un total de 300.000 euros per a persones autònomes, comerços i petites empreses que hagin hagut de tancar o hagin patit una reducció de com a mínim el 50% dels seus ingressos durant l'estat d'alarma.

L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha explicat que volien, des del govern, fer un reconeixement al petit comerç que 'ha estat al peu del canó' malgrat la pandèmia, que ha obligat a reinventar-se a molts sectors. Ingla ha alertat que la crisi provocada per la Covid-19 'ens acompanyarà i s'allargarà els propers mesos i anys' i que per això és important 'anar de la mà' tant amb comerciants, com amb la resta de forces polítiques. 'Remar tots alhora' i 'trenar complicitats' per reactivar la ciutat d'una manera 'transversal' i per 'responsabilitat col·lectiva'. L'alcaldessa ha recordat que el comerç local i de proximitat juga un paper fonamental per la 'cohesió social' i que ha de ser 'potent'.

Per la seva banda, la tinenta d'alcaldia de l'àrea, Elena Vila, ha posat en valor el treball de tots aquests mesos i ha assegurat que 'avui és un dia emocionant' perquè es dona el tret de sortida per a la 'rearrencada' econòmica de la ciutat. Vila ha destacat algunes de les 28 mesures que ha aplicat el govern per donar suport al comerç local, com el foment de la digitalització i el servei d'assessorament a empreses. I també les ajudes directes, com aquesta inclosa en el primer pla de xoc presentat pel govern per pal·liar els efectes de la Covid-19, amb una seixantena de mesures.

Els ajuts aniran destinats a persones autònomes, comerços i microempreses de menys de deu persones treballadores amb una facturació inferior als 2 milions d'euros i que hagin hagut de tancar o que puguin acreditar que han patit una reducció dels ingressos de com a mínim el 50% per la crisi. La quantitat serà d'entre 500 i 900 euros, segons el nombre de persones treballadores i es poden sol·licitar telemàticament fins al 30 de setembre, tot i que la concessió serà per ordre de sol·licitud i fins a exhaurir el pressupost disponible, de 300.000 euros. Un pressupost que tant Vila com el primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, han dit que 'es pot modificar' i que 'buscaran recursos allà on faci falta perquè ningú es quedi enrere'.

També han intervingut en l'acte la presidenta de Sant Cugat Comerç, Aïda Fernández, i el responsable dels mercats municipals de Mira-sol i Volpelleres, Santi Carol, que han agraït el suport de l'administració i n'han exigit més. A més, han remarcat que la pandèmia pot haver iniciat 'un canvi de paradigma' en les formes de consum i un canvi d'hàbits, principalment en el comerç local i en el sector de l'alimentació.




Mireia Ingla

És un tema de responsabilitat col·lectiva i hem de remar tothom alhora. Hem de trobar una manera justa de sortir d'aquesta crisi i la millor manera de fer-ho és de la mà i de forma transversal. Amb aquesta línia d'ajuts també volem reivindicar el paper del comerç de proximitat durant el confinament.

Elena Vila

Avui per mi és un dia emocionant perquè tota la feina que hem fet durant aquests mesos inicia el seu camí. Som una ciutat forta, tenim un comerç i un teixit empresarial fort, i estic segura que ens en sortirem i no deixarem que ningú es quedi enrere.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.