El Sindicat de Llogaters demana solucions a l'Ajuntament per l'emergència habitacional

L'entitat ha rebut un augment 'considerable' de consultes durant la crisi del coronavirus, la gran majoria relacionades amb problemes de pagament


  • Comparteix:

El Sindicat de Llogaters pronostica un futur complicat si no intervé l'administració / Foto: Cugat Mèdia

El Sindicat de Llogaters pronostica un futur complicat si no intervé l'administració / Foto: Cugat Mèdia

El Sindicat de Llogaters demana més mesures a l'Ajuntament per mitigar els efectes sobre l'accés a l'habitatge de la crisi del coronavirus. Tot i que reconeixen predisposició, assenyalen que 'potser han arribat tard i no són suficients' i que cal activar tots els mecanismes possibles per enfrontar un problema que s'ha agreujat amb la sobtada frenada econòmica. El sindicat ha atès durant el confinament una cinquantena de consultes, la majoria d'elles relacionades amb problemes de pagament, el que significa 'un augment considerable', segons ha afirmat la membre del grup Gemma Benet al 'Sant Cugat a fons'.

El Sindicat de Llogaters, que no s'ha aturat durant el confinament, tornarà a les assemblees mensuals a la plaça d'en Coll a partir d'aquest dijous a partir de les set de la tarda. Benet ha explicat que, en la línia d'altres serveis com Càritas, han hagut d'atendre consultes de persones que s'han trobat de sobte que no podien pagar el lloguer, alguns dels quals fins ara no havien tingut problemes per fer-ho. Per això, han demanat moratòries i condonacions als propietaris que no sempre han obtingut, especialment en el cas de 'grans tenidors'.

La sortida d'aquesta situació ha de passar, segons Benet, perquè el cost se'l reparteixin propietaris i llogaters i que no recaigui exclusivament sobre aquests últims, que es poden trobar de sobte amb deutes importants, en cas que se'ls concedeixi una moratòria. A Sant Cugat, a més, la situació s'agreuja pels alts preus del lloguer, que fa que tot i que se superin els llindars genèrics establerts per accedir a les ajudes, els afectats no puguin assumir la quota d'un pis normal i corrent.

Benet reconeix la predisposició de l'equip de govern, però remarca que les mesures preses no han servit per solucionar el problema concret que es pateix a Sant Cugat i demana un 'posicionament fort' per ajudar als llogaters. Per exemple, ha assenyalat que mesures com les mediacions i assessories que s'han fet per als comerços es podrien haver estès a particulars en situacions de risc. Benet, això sí, assenyala que des del canvi de govern fa un any s'ha vist un canvi d'actitud que cal concretar, tot i que admet que han estat mesos molt complicats per tirar endavant mesures importants.


Gemma Benet

Sabem que estan col·lapsats, que hi ha hagut un gruix de persones que hi han arribat. Veiem que s'han mobilitzat mesures i que hi ha una intencionalitat, però potser han arribat tard i no acaben d'apel·lar a qui haurien d'apel·lar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.