L'Ajuntament corregeix a la baixa les dades de la Generalitat i situa la taxa d'atur en el 4,35%


  • Comparteix:

Joly afirma que la taxa d'atur del 6,7% facilitada pel govern català no és del tot real ja que es correpon a un cens de població activa antiquat

Joly afirma que la taxa d'atur del 6,7% facilitada pel govern català no és del tot real ja que es correpon a un cens de població activa antiquat

L'atur a Sant Cugat ha patit un increment del 4,5% en el 2004, i se situa actualment en una taxa del 6,76%, segons l'últim informe del Departament de Treball de la Generalitat. Des de l'equip de govern afirmen, però, que les dades del govern català no es corresponen a la realitat actual, ja es basen en el cens de població activa de l'any 1996. Segons dades de l'Ajuntament corresponents al 2003, la taxa d'atur és a la nostra ciutat del 4,35%.

Sant Cugat se situa com el quart municipi del Vallès Occidental que ha patit un increment més elevat pel que fa el nombre d'aturats, segons l'últim informe del Departament de Treball de la Generalitat. D'aquesta manera, la ciutat ha tancat l'any amb 1.508 persones sense feina, una seixantena més que l'any 2003, el que representa una taxa d'atur del 6'76%.

Aquesta xifra no es correspon però amb les dades facilitades per l'Ajuntament de Sant Cugat, que situa la taxa d'atur actual en el 4,35%. Segons el Jordi Joly, tinent d'alcalde de Promoció Econòmica, les dades de la Generalitat s'han elaborat a partir d'unes xifres de població activa de l'any 1996 que ja han quedat antiquades i que només serveixen per comparar les tendències amb els altres pobles de la comarca. Les dades de l'Ajuntament, en canvi, es basen en el cens de població activa de l'any 2003. Escoltem Jordi Joly.

Jordi Joly

Em nego a presentar aquestes dades com un augment de l'atur a Sant Cugat perquè no coincideix amb la realitat de la població activa actual. Només és bona per fer una comparativa.


Segons el mateix Joly amb les dades que s'aporten des de l'Ajuntament es pot considerar que a Sant Cugat hi ha un atur estructural. Tot i això, l'accés al mercat de treball de la dona encara és un punt negre a la nostre ciutat. I és que aquest any la taxa d'atur femení ha augmentat.

Jordi Joly

Aquest any ha augmentat l'atur entre les dones tot i que a uns nivells que no són importants


Pel que fa al conjunt de la comarca, les dades de l'informe del Departament de Treball apunta que el número d'aturats ha disminuït en un 0,9%, i ha vist incrementat alhora el número de contractes firmats, amb un total de 65.000, el que suposa un notable augment del 27% respecte informes anteriors.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.