Sant Cugat Empresarial demana formalment la suspensió del tribut metropolità

L'associació ha celebrat la primera junta del curs i ha debatut sobre els ERTO, la llei de regulació dels lloguers i el tribut metropolità


Temes relacionats

En marxa la taula de diàleg sobre el tribut metropolità (10/set/20)


  • Comparteix:

Imatge de la taula de diàleg del tribut metropolità / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Imatge de la taula de diàleg del tribut metropolità / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Sant Cugat Empresarial demana la suspensió del tribut metropolità i assegura suposa 'un greuge objectiu' i una 'situació de desigualtat' per a la ciutat. L'associació, que forma part de la taula de diàleg sobre aquest tribut que es va posar en marxa la setmana passada, també va tractar a la primera junta directiva del curs, celebrada aquest dimecres, la preocupació per la situació econòmica derivada de la pandèmia de la Covid-19, la prorrogació dels ERTO i l'aprovació de la llei de regulació dels lloguers d'habitatges.

Durant la trobada, la junta directiva ha reiterat la seva oposició al tribut metropolità. La seva aplicació, argumenta, 'genera un increment molt important de la càrrega tributària' per la situació de 'desigualtat' del valor cadastral a la ciutat.

L'entitat també ha fet una anàlisi de l'impacte econòmic i social de la pandèmia al teixit empresarial, al qual encoratja per liderar la recuperació. De fet, demana a les administracions que la gestió política i econòmica dels propers mesos vagi 'en benefici de les empreses i dels sectors més perjudicats'. En aquest sentit, reclama prorrogar els ERTO fins al 31 de gener per evitar el tancament d'empreses i preservar el màxim nombre de llocs de treball.

A més, sobre la llei per regular el preu dels lloguers d'habitatges aprovada pel Parlament, Sant Cugat Empresarial considera que la proposta 'no ajudarà el mercat de lloguers', sinó que 'reduirà l'oferta disponible d'habitatge per la falta de seguretat dels arrendadors, perjudicarà encara més els sectors més vulnerables i allunyarà les inversions'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.