El comerç afronta la tardor amb la voluntat de salvar els mobles

Un bon final d'any podria servir per millorar uns números que amenacen molts negocis


  • Comparteix:

Les compres nadalenques poden servir per paliar les pèrdues de l'any / Foto: Cugat Mèdia

Les compres nadalenques poden servir per paliar les pèrdues de l'any / Foto: Cugat Mèdia

La tornada de les vacances serà especialment crítica per al comerç local. Amb pèrdues acumulades d'entre un 30 i un 50% de facturació, la campanya nadalenca pot ser la taula de salvació per quadrar balanços d'un sector especialment castigat per la pandèmia. Per tot plegat, els botiguers preparen un retorn a la normalitat després de les vacances d'estiu amb tota l'energia, encapçalat per una nova jornada de descomptes de Sant Cugat Comerç, que enguany canvia de nom i es dirà 'Estocs a dins'.

Setembre no ha estat un bon mes per al comerç fins ara, tot i que, com explica el gerent de Sant Cugat Comerç Jesús Carballo, era una baixada esperada ja que la primera quinzena d'aquest mes sol ser més fluixa. Això sí, després d'un juliol 'força bo', cal recuperar les vendes ja que l'agost i el setembre suposen un descens de la facturació en un any normal.

I aquest 2020 és de tot menys normal, per tant els mesos que queden han de servir per poder 'salvar l'any'. Per això, l'associació ja té gairebé a punt Cliccat.cat, una plataforma virtual perquè els santcugatencs puguin comprar per internet directament als establiments locals, que ja es va anunciar al juliol però que entrarà en servei a l'octubre. Això sí, Carballo assenyala que cal treballar-hi intensament ja que, segons afirma, durant el confinament els comerciants tenien clar que calia digitalitzar-se, però la tornada a la normalitat sembla que ha refredat aquests ànims.

Pel que fa a les pèrdues, es reparteixen per tots els sectors, però el de la moda i complements és el més afectat, ja que es tracta d'un negoci molt estacional i s'han perdut alguns dels cicles de venda habituals, però per altra banda, l'alimentació va viure pujades d'un 25%. Carballo ha explicat també que s'ha consolidat la tendència en invertir en millores a la llar davant la por d'un altre possible confinament.




Jesús Carballo

Un any perdut perquè parles amb els comerciants i la majoria de pèrdues acumulades està al voltant d'un 40 i un 50%, depèn del sector. D'altres parlen d'un 27 o un 30%.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.