Les famílies nombroses que cobrin més de 50.000 euros no tindran bonificació de l'IBI

Fins ara se'n podien beneficiar totes, però a les ordenances del 2021 el govern reformarà els trams i hi posarà un topall


Temes relacionats

El govern congelarà els tributs municipals el 2021 (26/oct/20)


  • Comparteix:

Pere Soler durant la roda de premsa / Foto: Cugat Mèdia

Pere Soler durant la roda de premsa / Foto: Cugat Mèdia

Les famílies nombroses amb una renda de més de 50.000 euros deixaran de tenir l'IBI bonificat l'any vinent. Les ordenances que porta a aprovació aquest dimarts l'equip de govern reformulen els trams per eliminar la reducció universal independentment dels ingressos i establir nous trams, amb ajuts que van des del 25 al 90%. L'objectiu, reorganitzar la recaptació i ajustar-la a la renda.

El tinent d'alcaldia d'Hisenda, Pere Soler, ha explicat que la revisió també afecta la forma de bonificació. Fins ara, les famílies que cobraven menys de 18.000 euros l'havien de demanar, mentre que la modificació s'aplicava automàticament a la resta sense que haguessin de fer cap tràmit.

Pel que fa a les que cobraven més de 18.000 euros, fins ara tenien un descompte del 50% de l'IBI, amb un import mínim de 95 euros i un màxim de 450 euros. Això vol dir que, si una família d'aquest tipus tenia una renda total de 60.000 euros i en pagava 1.000 d'IBI, fins ara tenia una reducció automàtica de 450 euros a la factura que a partir del 2021 haurà de pagar. Si els ingressos familiars eren de 45.000 euros, l'única diferència serà que ara la bonificació s'haurà de demanar.


Pere Soler

Resultava curiós que la manera com estava fet aquesta ordenança significava que qui més tenia havia de demanar la bonificació i en canvi, qui cobrava més, la tenia automàticament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.