[Infografia] Sant Cugat perd en un any 281 empreses per la covid però repunta en el tercer trimestre de 2020

La ciutat compta quasi amb les mateixes persones assalariades (52.400) que Sabadell i Terrassa tenint la meitat de la seva població


Temes relacionats

[Crònica] S'esvaeixen les cues, però no els dubtes ni les reclamacions: l'allau d'ERTO satura el sistema (13/nov/20)


  • Comparteix:

Més de 4.000 llocs de treball i 281 empreses menys en un any. Aquest és l'impacte que ha tingut el 2020, marcat per la pandèmia i l'emergència sanitària, en l'ocupació de Sant Cugat. Segons l'informe de l'Observatori Comarcal del Vallès Occidental a partir de dades del departament d'Empresa facilitades a Cugat Mèdia, la reducció del mercat de treball ja comença el primer trimestre d'aquest any, però, es pronuncia el segon, amb els mesos de confinament. En el tercer trimestre, però, la tendència negativa s'ha aturat, i fins i tot ha començat a repuntar. Sant Cugat compta actualment amb gairebé 8.500 autònoms, 3.000 empreses i gairebé 52.400 persones assalariades. Aquesta darrera xifra és similar a la de Sabadell (56.000) i Terrassa (57.000), tenint aquestes dues ciutats més del doble de població. La majoria, un 88%, treballa al sector serveis, un percentatge considerablement més alt que el de la resta de la comarca i el de Catalunya.

Aquesta caiguda en l'últim any només la supera la del 2009, quan la ciutat va perdre en un any gairebé la meitat dels llocs de treball i de les empreses que tenia. Dels prop de 93.000 llocs de treball i les 5.200 empreses del 2008, es va passar a poc més de 47.000 i unes 2.500 companyies. Aquest any, la reducció és més important en les persones assalariades que en les autònomes, que es mantenen en xifres similars a les del 2019. En concret, el tercer trimestre del 2020 es registren 4.133 assalariats menys que el mateix període de l'any passat, mentre que les dades indiquen que hi ha una seixantena de persones autònomes més.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.