Sílvia Sánchez: 'El meu centre d'estètica ha sobreviscut gràcies a la família, als clients, als proveïdors i al propietari del local'

La gerent del centre Menakel de Sant Cugat explica que necessiten treballar i estar oberts, "no ajudes que no arriben"


  • Comparteix:

L'esteticien realitza un diagnòstic facial a una clienta/ Foto:Cugat Mèdia

L'esteticien realitza un diagnòstic facial a una clienta/ Foto:Cugat Mèdia

Sílvia Sánchez, gerent d'un centre d'estètica a Sant Cugat, ha demanat diverses ajudes i avui encara no ha rebut res. Segueix pagant impostos i crèdits, però se sent afortunada de rebre suport d'aquells qui l'envolten: la família, els clients, els proveïdors i al propietari del local.

La propietària i gerent del centre d'estètica Menakel a Sant Cugat es va assabentar de la reobertura d'aquest divendres a través dels clients, que la van trucar aquest dijous tan bon punt es va fer l'anunci a la roda de premsa del Govern. El seu centre està també donat d'alta com a botiga i com a centre de fisioteràpia, però el 80% dels seus ingressos provenen dels tractaments facials i corporals.

Sánchez explica a Cugat Mèdia que va demanar els 1.500 euros que la Generalitat oferia a l'inici de la pandèmia, així com els 500 euros de l'Ajuntament. També ha intentat obtenir els 2.000 euros per als autònoms que donava la Generalitat, però el sistema es va col·lapsar. La propietària de Menakel explica que "sense el suport de la família no haguéssim sobreviscut; els impostos són els mateixos i els crèdits els cobren igualment". Sánchez afegeix que, encara que els bancs i el Govern no l'hagin ajudat, qui sí que li ha donat suport són els proveïdors: "Tots dos són nacionals, de Lleida i Terrassa, i no m'han posat cap problema per flexibilitzar els pagaments, s'han adaptat en tot; he tingut molta sort". El propietari del local també s'ha adaptat i se sent afortunada.

Els clients també estan sent part de la columna que l'aguanta. "El primer confinament el vaig portar bé perquè tot estava tancat, però la segona vegada ho he vist injust, emocionalment em sentia baixa. Tot i això, de sobte, alguna clienta em comprava cremes i repetia la compra, o reservava i pagava un tractament per avançat, per quan tornés a obrir. Això m'animava i és molt d'agrair". La gerent de Menakel té clientes d'avançada edat que compten amb ella periòdicament per fer-se tractaments específics com pedicures i massatges. Sánchez considera que l'estètica hauria de considerar-se servei essencial: "A algunes clientes grans els fem massatges; tinc certificació de quiromassatgista i això els ajuda a la circulació de la sang".

Sánchez confirma que els centres d'estètica segueixen escrupolosament les mesures de seguretat i higiene i que són llocs segurs: ella deixa mínim 30 minuts entre cita i cita per netejar i, per tant, atén un número menor de gent per dia. Ho fa a gust perquè per a ella la prioritat és estar oberts. "Necessitem treballar, estar oberts, no ajudes que no arriben. Afegeix que "els polítics haurien de baixar del seu pedestal, fer un esforç gran per veure realment el que està passant a peu de carrer. Si volen donar ajudes, que les donin, però que arribin a temps. Si arriben al mes de febrer o març, es trobaran amb molta gent que haurà tancat, molta més gent de la que ja ha tancat ara".




Sílvia Sánchez

Ajuda econòmica, vam demanar els 1.500 euros, l'ajuntament donava 500 euros...ho hem demanat, no hem rebut res.Després l'ajuda dels 2.000 euros, que tampoc hem rebut res de res perquè no l'hem pogut fer.

Sílvia Sánchez

Que realment si han de donar ajudes, que les donin, però les donin ja, que arribi l'ajuda al mes de febrer o març no serà per res.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.