La pandèmia també castiga els col·lectius més vulnerables en el mercat laboral

La Fundación Grupo Hada, amb seu a Sant Cugat, explica que els joves i les persones amb discapacitat han estat els primers damnificats


Temes relacionats

[Infografia] Sant Cugat perd en un any 281 empreses per la covid però repunta en el tercer trimestre de 2020 (14/nov/20)

[Crònica] S'esvaeixen les cues, però no els dubtes ni les reclamacions: l'allau d'ERTO satura el sistema (13/nov/20)


  • Comparteix:

Imatge d'un dels usuaris de la Fundación Grupo Hada a la feina / Foto: Cedida

Imatge d'un dels usuaris de la Fundación Grupo Hada a la feina / Foto: Cedida

Els col·lectius més vulnerables i en risc d'exclusió social estan sent doblement castigats per la crisi socioeconòmica i laboral generada per la pandèmia. El treball fet per entitats com la Fundación Grupo Hada, amb seu a Sant Cugat, així ho constaten. Persones amb discapacitat, joves i majors de 45 anys han estat els primers afectats, com afirma la directora general de la fundació, Eva Rondoni, en declaracions al programa 'Connectats' produït per la Xarxa, reconeix que havien millorat molt assolint uns 'nivells d'inserció laboral d'entre el 30 i el 40% en el tercer sector'.

ESCOLTA-HO

Ara toca tornar a començar i reinventar-se perquè "les dades són terrorífiques si mirem la destrucció de llocs de treball", ha dit Rondoni en declaracions al programa 'Connectats' produït per la Xarxa. La directora de la Fundación Grupo Hada ha destacat que molts dels ERTO han afectat sobretot joves, en un 40%, i discapacitats. Però també ha apuntat als majors de 45 anys, molts dels quals han dedicat tota una vida al negoci de l'hostaleria i ara es complica la seva inserció laboral.

Durant aquest temps de pandèmia, la fundació ha continuat treballant. S'ha encarregat dels processos de selecció del personal sanitari de dos hotels medicalitzats a Madrid, però "no ha estat suficient per mantenir els nivells d'ocupació" que tenien, com ha assegurat Rondoni. Amb tot, com a agència de col·locació autoritzada pel SOC des del 2018, continua tenint molta oferta en sectors com el sociosanitari, la neteja i la logística que s'han vist afavorits per aquesta crisi sanitària.

La Fundación Grupo Hada, que té la seva seu central a Sant Cugat, es dedica a la formació i inserció laboral a Catalunya i a Madrid.




Eva Rondoni

Un gran percentatge dels ERTOS són joves i moltes altres persones amb dicapacitats. Les dades són terrorífiques a nivell de destrucció de llocs de treball.

Eva Rondoni

Les principals ofertes que tenim són del sector sociosanitari, personal de neteja i la logística, que no ha parat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.