Impuls a quatre projectes de Sant Cugat d'economia i innovació social

El Concurs d'Emprenedoria està dotat amb 5.000 euros de premi per a cada iniciativa escollida


Temes relacionats

Neix el Pol Cooperatiu de Sant Cugat (21/jun/20)


  • Comparteix:

Imatge dels guardonats / Foto: Cugat Mèdia

Imatge dels guardonats / Foto: Cugat Mèdia

La 5a edició del Concurs d'Emprenedoria i Economia Social de Sant Cugat ha premiat quatre projectes del municipi, que rebran cadascun 5.000 euros d'aportació. La iniciativa, impulsada de manera bianual per l'Ajuntament, ha reconegut enguany la Ciranda, Paqueteria Sostenible Moragas, Assenur i VRPharma, entre les 17 candidatures presentades. Es tracta de projectes sobre sexualitat i afectes, entrega domiciliària, assegurances i sanitat, tots ells marcats per l'impacte social.

La tinenta d'alcaldia de Promoció Econòmica, Empresa, Ocupació i Comerç, Elena Vila, ha anunciat aquest dimecres els guanyadors en un acte al qual ha posat en valor l'aposta del consistori per l'economia social.

"Són projectes que van més enllà dels guanys econòmics i volen contribuir a la societat", ha dit Vila, qui ha anunciat que l'Ajuntament elaborarà un nou Pla Director d'Economia Social per als anys 2021-2023, així com posarà en marxa un nou centre municipal d'economia social i innovació.

Per la seva banda, els guardonats han destacat l'impuls que suposa aquest premi, així com el reconeixement. La responsable de Ciranda, Júlia Sánchez, ha explicat que el premi servirà per seguir creixent i estrènyer vincles dins el teixit de l'economia social.

Projectes premiats
  • La Ciranda. Ofereix acompanyament a dones, escoles i famílies en els processos de creixement, sobre sexualitat i afectes. El projecte, que ja fa uns anys que està en funcionament, està en procés de transformació sota la figura jurídica de cooperativa.
  • Repartiment de paqueteria sostenible Moragas. Servei d’entrega de paqueteria domiciliària d’última milla de forma sostenible amb la integració laboral de col·lectius vulnerables.
  • Assenur. Corredoria d’assegurances que pretén esdevenir la primera Corredoria d’assegurances Socialment Responsable del municipi.
  • VRPharma. Projecte que desenvolupa una solució de Realitat Virtual per a ús hospitalari amb l’objectiu de millorar l’experiència i benestar emocional dels pacients.





  • Elena Vila

    Va més enllà dels guanys econòmics, volen contribuir a la societat. Cal posar en evidència que qualsevol iniciativa ha de tenir un impacte social.

    Júlia Sánchez

    És un reconeixement del municipi, és una economia que entra i ens servirà per seguir creixent, i ens servirà per entrar més al teixit de l'economia social i solidària.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.