Sant Cugat Restauració i Oci Nocturn es conjura per lluitar contra la crisi del sector

Malgrat que s'ha constituït com a associació recentment, el col·lectiu porta mesos treballant


  • Comparteix:

L'associació busca fer front comú a la crisi de la Covid-19 / Foto: Cedida

L'associació busca fer front comú a la crisi de la Covid-19 / Foto: Cedida

Sant Cugat Restauració i Oci Nocturn, que agrupa locals d'aquests sectors de la ciutat, ja s'ha constituït oficialment com a associació. L'entitat busca, d'una banda, establir nexes d'unió perquè els restauradors aprenguin els uns dels altres i ajudar-se a superar la crisi de la Covid-19 i, de l'altra, establir un diàleg comú amb l'Ajuntament i les administracions per donar resposta a les dificultats del sector.

Entre les accions que té previstes tirar endavant l'associació Sant Cugat Restauració i Oci nocturn hi destaquen la participació en reunions amb l'Ajuntament i altres associacions per donar a conèixer les necessitats del sector, l'organització de sessions divulgatives sobre canvis legislatius o altres fets que tinguin un impacte sobre el sector i la promoció de la restauració local a través d'esdeveniments, entre d'altres.

La iniciativa va sorgir a l'inici de l'estat d'alarma a través d'un grup de Whatsapp, que va anar creixent fins a configurar una base de dades amb 150 membres, responsables d'uns 180 establiments santcugatencs. L'actual equip de treball de l'associació està format pels empresaris del sector Laura Garcia, Josep Alà, Pau Fernàndez, Javier García i Ignasi Pongiluppi.

El propietari del Cafè Belgrado i altres locals de la ciutat, Josep Alà, ha expressat la satisfacció d'haver pogut fer aquest pas endavant. "Dona cos i ens identifica; dona identitat al moviment local que s'ha generat", reflexiona. Alà, a més, fa una crida a la resta d'establiments locals del sector perquè s'hi sumin per fer front a la crisi.

Aquesta és la primera vegada que a Sant Cugat una gran majoria dels locals de restauració i d'oci nocturn s'han unit per treballar plegats. Des de l'equip de treball de l'associació s'ha garantit que durant aquest primer any de vida no es cobrarà cap quota i que, de cara al 2022, qualsevol decisió al respecte es prendrà de forma assembleària.


Josep Alà

El fet de constituir-nos com a associació és un pas més en la direcció de la feina que s’està fent des del març. Dóna cos i ens identifica. Dóna identitat al moviment local que s’ha generat. I és una necessitat per veure’ns representats davant de les institucions. Aprofitem per fer una crida des de l’associació als locals que manquen per sumar-se i posar el seu granet de sorra per procurar sortir al millor possible d’aquesta crisi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.