El programa Reempresa salva en una dècada 89 llocs de feina i 39 empreses a Sant Cugat

Cugat Mèdia recull dues experiències amb aquest programa que promou la CECOT


  • Comparteix:

El programa suma ja una dècada de vida / Foto: Localpres

El programa suma ja una dècada de vida / Foto: Localpres

Un total de 39 empreses i 89 llocs de feina salvats en deu anys. Aquest és el balanç del programa Reempresa de la patronal CECOT a Sant Cugat, que participa des del 2011 en aquesta iniciativa, amb un punt d'atenció a l'Oficina d'Atenció a l'Empresa de l'ajuntament. El programa ha significat per a la ciutat una inversió induïda de 2,2 milions d'euros.

Reempresa es basa en un model d'emprenedoria i de creixement empresarial pel qual un o més adquireixen un negoci que ja està en funcionament sense haver de passar pel tràmit de creació; es fa a través d'una cessió. És a dir, abans de tancar el negoci, nous emprenedors es posen al capdavant i agafen el relleu.

Cugat Mèdia ha parlat amb dos testimonis que han viscut les dues cares de la moneda del programa Reempresa. Marisa Güimil era la directora de Simetria Corporal i fa un any va traspassar el negoci a una parella que se'n va fer càrrec. La cedent d'èxit valora "molt positivament" aquest model, que és totalment gratuït.

En el cas de Güimil el procés va durar sis mesos entre la documentació, la gestió, les reunions i la cessió del negoci. L'exdirectora de Simetria Corporal considera que la clau d'aquest model de compravenda és la seva "imparcialitat en tot moment" i l'"honestedat a l'hora d'ajustar el preu de traspàs segons el mercat".

Gràcies a Reempresa i a la parella d'emprenedors que es va quedar amb el projecte, es van poder salvar els llocs de feina d'aquest petit negoci. A més, tal com els va demanar la cedent de la companyia, el format i estil de negoci s'han pogut mantenir.

Una altra visió del programa la va viure Noemí Navarro quan va adquirir Panta Rei a l'octubre de l'any passat. Navarro ha explicat a Cugat Mèdia que "l'experiència ha estat molt bona i he pogut mantenir al 90% el model de negoci que he adquirit". Malgrat haver iniciat una aventura empresarial en "una època convulsa" agraeix molt la col·laboració de Reempresa subratllant l'"important paper dels moderadors".

La reemprenedora valora la "tranquil·litat" que genera Reempresa i recalca que ha de ser "un procés lent on s'han de tenir en compte totes les passes a seguir". En el seu cas no ha pogut salvar tots els llocs de treball per culpa de la Covid-19: "En els mesos de reunions jo ja vaig poder parlar amb alguns dels treballadors per dir-los que sí hi comptava o que no, tot depenent del volum de feina en un futur".




Marisa Güimil

Era la primer vegada que estava en una situació de traspàs, i com tots, són processos específics amb una sèrie d'activitats, documentació, reunions, etc. És a dir, tràmits que s'han de fer i per a mi eren totalment aliens. Aleshores tenir un servei que és totalment gratuït i, a més a més, pot estar en contacte amb persones interessades dins l'àmbit geogràfic, em va semblar una idea fantàstica.

Noemí Navarro

Jo sabia d'una persona que podia estar interessada i li vaig comentar que coneixia el servei de Reempresa i que ens podia anar bé a les dues, perquè és un assessorament tant per la part compradora com per la venedora. I així ho vam fer i la veritat és que hem quedat molt contentes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.