L'Adenc denuncia que la perllongació de la Ronda Oest de Sabadell és un tram més del Quart Cinturó

L'entitat ecologista considera que la Generalitat ha comès irregularitats en aquest projecte

Economia

Publicat el 28/gen/05 per Ester Castanyer

El col·lectiu ecologista Adenc denuncia la voluntat del govern català de convertir la perllongació de la Ronda Oest de Sabadell en un tram més del Quart Cinturó. Segons aquesta entitat, així ho demostra un plànol que està penjat a la pàgina web de l'empresa pública Gisa i on hi surt dibuixat un traçat del Quart Cinturó que incorpora aquest enllaç fins a Sabadell i Castellar. Davant d'això, l'Adenc considera que s'han comès irregularitats en el procediment administratiu del projecte de la Ronda Oest i que cal anul·lar l'estudi informatiu d'aquest projecte.

Des de l'Adenc consideren que aquest plànol, que pot consultar-se a la pàgina web de Gisa, confirma els seus temors que la perllongació de la Ronda Oest no acabi sent altra cosa que un tram més del Quart Cinturó.

Segons el portaveu del col·lectiu ecologista, Maties Serracant, això suposa que s'han comès irregularitats en el procediment administratiu del projecte de perllongació de la Ronda Oest, ja que en cap moment l'estudi informatiu cita la possibilitat que aquest pugui ser un tram del Quart Cinturó i per tant, no en valora l'impacte de circulació ni tampoc medi ambiental.

Maties Serracant

El procediment adminsitartiu és totalment irregular. S'està tirant endavant un tram del quart cinturó sense que l'estudi d'informació pública en parli.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Davant d'això, l'Adenc considera que cal demanar l'anul·lació de la tramitació actual del projecte. Maties Serracant ha lamentat a més que el govern català vulneri la proposta de fer un ampli debat al voltant del Quart Cinturó, tal i com s'havia proposat.

Matiesa Serracant

Cal demanar l'anul·lació de la tramitació actual de l'estudi informatiu que porta per nom perllongació de la ronda oest.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'Associació per la Defensa i l'Estudi de la Natura ja ha manifestat la seva voluntat de posar-se en contacte amb la direcció general de Carreteres i amb les tres formacions que integren el tripartit per demanar explicacions sobre aquest tema. A més, l'Adenc no descarta recórrer al Síndic de Greuges perquè vetlli per tal que el procés administratiu es faci correctament i 'sense enganys'.