Col·laboració, digitalització i mirada global: les farmacèutiques amb seu a Sant Cugat debaten el món postpandèmia

Representants de Grifols, Boehringer, Roche, Palex i Ferrer han posat en valor al Tribuna Sant Cugat Empresarial el paper de la indústria de la salut


  • Comparteix:

Col·laboració entre companyies i institucions, digitalització, més inversió en innovació i ciència i una mirada més global. Cinc grans farmacèutiques, Grifols, Boehringer Ingelheim, Roche, Palex i Ferrer, totes amb seu a Sant Cugat, han posat sobre la taula aquest dijous el paper de la indústria de la salut durant la pandèmia en una nova edició del Tribuna Sant Cugat Empresarial.

La inauguració ha comptat amb la intervenció del secretari general d'Indústria i PIMES del ministeri espanyol, Raül Blanco, que ha agraït el paper de les farmacèutiques i el seu "comportament exemplar" durant la pandèmia, a més d'explicar, amb la mirada posada en el futur, on s'invertiran els fons europeus 'Next Generation', concretament en l'àmbit de la salut.

Els ponents han valorat la resposta de la indústria a la pandèmia i la cooperació entre aquestes i les institucions. També han fet referència a la crisi econòmica que implicarà la Covid-19, més enllà del seu sector, i han demanat "confiança" als governs i més inversió per optimitzar sistemes i compartir millor les dades. En aquest aspecte hi ha posat especial èmfasi el CEO de Roche, Jaime Vives, que ha prioritzat la digitalització del sector per al futur immediat. Xavier Carbonell, CEO de Palex, també ha destacat la col·laboració: "Junts ho hem fet, hem treballat bé". Una cooperació que "ha arribat per quedar-se".

També s'han mostrat contraris, tots ells, a la liberalització de les patents de les vacunes i han posat en valor la tasca de la indústria per aconseguir-les "en temps rècord". De fet, José Terencio, vicepresident d'Innovació de Grifols, ha assegurat que la liberalització de les patents "no solucionaria res", i que el que s'ha de fer és posar més fàbriques per al desenvolupament de vacunes. En aquest sentit, el CEO de Ferrer, Mario Rovirosa, ha sentenciat que "si tothom pogués fabricar vacunes seria un desastre", i ha posat en valor que "per primera vegada es parli bé de les farmacèutiques" i se'ls agraeixi la tasca.

Més enllà d'això, la majoria ha criticat la gestió de la pandèmia per part de les administracions i ha reclamat que se'ls tingui en compte perquè són "part de la solució". El CEO de Boehringer Ingelheim, Peter Plöger, això sí, ha estat comprensiu i ha dit que cal tenir "molta empatia" i que "tots hem guanyat una mica més d'humilitat".

Tot i mostrar-se optimistes amb el ritme de vacunació, tots cinc alerten que el virus "encara no ha marxat" i que s'hauran de desenvolupar tractaments per a la Covid-19, a més de mantenir durant un temps les mesures preventives.

Segons els participants, el futur, a més de la digitalització, la col·laboració i la confiança, ha de passar també per la prevenció per afrontar possibles pandèmies o afeccions que puguin arribar. Els ponents han estat José Terencio, vicepresent d'Innovació de Grifols; el director general de Boehringer a Espanya, Peter Plöger; el conseller delegat de Roche a Espanya, Jaime Vives; el CEO de Palex, Xavier Carbonell; i el de Ferrer, Mario Rovirosa.












Raül Blanco

La tasca que ha fet la indústria farmacèutica aquest any ha estat exemplar. Ha fet palès la necessitat de comptar amb una indústria potent i estable al nostre territori.

José Terencio

La sanitat és molt important. Cal donar-li la importància que té.

Peter Plöger

D'aquí pot sorgir un nou model col·laboratiu centrat en les necessitats dels pacients.

Jaime Vives

Aquesta emergència ha posat de manifest que el que s'ha de fer és col·laborar.

Xavier Carbonell

Es poden aprendre moltes coses. Junts hem treballat millor.

Mario Rovirosa

Un agraïment a la indústria per la feina feta. Esperem que signifiqui que alguna cosa està canviant.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.