Sant Cugat ja té pressupost per al 2021: 152,7 milions d'euros i cap al·legació acceptada

L'oposició critica els comptes, lamenta que no se'ls hagi tingut en compte cap proposta i retreu el retard de la seva aprovació


Temes relacionats

Sant Cugat aprovarà definitivament el pressupost després de descartar la norantena d'al·legacions (14/mai/21)


  • Comparteix:

El govern durant el ple municipal de maig / Foto: Premsa Ajuntament de Sant Cugat

El govern durant el ple municipal de maig / Foto: Premsa Ajuntament de Sant Cugat

El ple municipal ha aprovat definitivament aquest dilluns el pressupost municipal, de 152,7 milions d'euros, la xifra més alta de la història. Uns comptes criticats per l'oposició, que hi ha votat en contra i ha lamentat que s'hagin desestimat la norantena d'al·legacions presentades, tant les dels partits com la de l'Associació de Veïns de Can Cortés.

ESCOLTA-HO

El primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, responsable d'Economia, ha agraït "el to" de Ciutadans, malgrat no coincidir en algunes qüestions, i ha desaprovat l'actitud i els "adjectius i mentides" de Junts per Sant Cugat en les al·legacions que feien palesa, assegura, la "manca de voluntat d'arribar a acords" per part del principal partit de l'oposició.

El regidor de Junts Carles Brugarolas ha definit el document com "el pressupost menys transparent de la història" i ha assegurat que estan "molt preocupats" per un rumb econòmic que, diu, "ens portarà al col·lapse". Segons Brugarolas, s'han basat gran part dels comptes en l'execució del 2020, "un any peculiar" pels efectes de la pandèmia. A més, el regidor de Junts ha criticat "despeses infradotades", "absències i davallades incomprensibles", com per exemple en el manteniment de la ciutat i en les ajudes a les famílies nombroses. També ha alertat sobre l'impacte "sever" en iniciatives de la ciutat que té el fet d'aprovar els comptes d'aquest any en el mes de maig, tot i que s'ha mostrat "disposat a dialogar".

Per part de Cs, Sergio Blázquez ha agraït les trobades amb el tinent d'alcaldia i ha fet un llistat de les propostes del seu partit per incloure al pressupost i que finalment s'han desestimat, com per exemple partides per a la construcció de la segona residència pública, el canvi d'usos de Can Quitèria i assumir el pagament del tribut metropolità per part de l'Ajuntament. Propostes "molt transversals", segons el regidor taronja, "de sentit comú" i "profitoses per als veïns", la desestimació de les quals els ha obligat a votar-hi en contra.

Malgrat això, des del govern auguren que es poden "posar d'acord en un futur" en possibles modificacions i emplacen també l'oposició a mantenir el diàleg per arribar a un consens més ampli de cara al pressupost de l'any vinent, en el qual "ja s'hi està treballant".

Can Cortés
Pel que fa a l'al·legació presentada pel veïnat de Can Cortés, Soler ha explicat que ja s'han reunit amb l'associació per comunicar-los que, malgrat no admetre la proposta per "no ajustar-se a les causes", tenen en compte les seves demandes. L'entitat ha assegurat en un comunicat que "seguirà treballant per aconseguir les antenes públiques" per millorar la connectivitat al barri. A més, veu amb "esperança" les trobades amb el govern i amb la resta de partits amb representació, als quals ha enviat una proposta de pressupost per a solucionar aquesta problemàtica amb la cobertura, tant a Can Cortés com en altres "punts negres" del municipi.






Pere Soler

La lectura dels adjectius i de les mentides en el text de les seves al·legacions ja preveu que no hi havia ganes a cap tipus de consens. A més, el propi escrit ja diu que no podrà ser admès com a al·legacions, però els és igual. Vostès volen carregar contra el govern.

Sergio Blázquez

Han estat 66 esmenes, totes desestimades. Crec sincerament que eren propostes molt transversals, de sentit comú i profitoses per als nostres veïns. Per això votarem en contra.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.