Sant Cugat encadena el cinquè mes de descens de l'atur

La ciutat tanca el juny amb 192 persones menys desocupades, un 5% menys que el maig


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: ACN

Imatge d'arxiu / Foto: ACN

L'atur a Sant Cugat continua en descens, una tendència iniciada al febrer d'aquest any. La ciutat ha tancat el juny amb 3.129 persones en situació d'atur, un 5,71% menys que el maig, segons dades de l'Observatori del Treball i Model Productiu de la Generalitat. Això significa que hi ha 192 persones desocupades menys, el descens més gran registrat un mes de juny des de 2015 a Sant Cugat, i el més pronunciat des de l'inici de la pandèmia. Respecte a fa un any, el descens és encara més significatiu, del 9% menys, ja que el juny de 2020 es va registrar per primera vegada un augment de l'atur en aquest mes des que es té registre.

Amb aquestes xifres, la ciutat encadena el cinquè mes consecutiu de caiguda de l'atur, que ja acumula des del febrer un 10,39% menys de desocupació, i el segon descens interanual des de l'inici de la pandèmia.



Al Vallès Occidental també es registra un descens en les dades d'atur amb 3.434 persones menys sense feina, un 5,7% menys respecte al mes anterior. Així, la comarca ha tancat el juny amb 59.613 persones desocupades, un 9,3% menys que fa un any.

L'atur registrat a Catalunya encadena quatre mesos també a la baixa al juny, que s'ha tancat amb 35.955 desocupats menys que el maig (-7,46 %) i viu la segona reducció anual de la pandèmia, coincidint amb l'aixecament de restriccions i l'inici de l'estiu. Segons el Ministeri de Treball, Catalunya tanca el mes amb 445.862 aturats, un 8,07% menys que fa un any i un fort descens de 39.157 persones. Les xifres d'aturats no inclouen els afectats per ERTO, que baixen de la frontera dels 100.000 afectats i se situen en 89.448. L'afiliació s'ha enfilat un 1,45%, acabant el mes amb 49.977 treballadors més registrats a la Seguretat Social que al maig. En dotze mesos, a Catalunya s'han generat 155.146 llocs de treball i s'ha vist un repunt del 4,66% de l'afiliació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.