Sant Cugat dona la benvinguda a la nova seu peninsular de la multinacional de robòtica Fanuc

La nova seu, situada entre la Guinardera i el centre comercial, tindrà dos edificis, uns 9.000 metres quadrats, i estarà enllestida el 2023


  • Comparteix:

L'alcaldessa, Mireia Ingla, i el responsable de Fanuc Iberia i el de tota Europa als terrenys de la nova seu / Foto: Cugat Mèdia

L'alcaldessa, Mireia Ingla, i el responsable de Fanuc Iberia i el de tota Europa als terrenys de la nova seu / Foto: Cugat Mèdia

La construcció de la nova seu peninsular de la multinacional japonesa Fanuc ja està en marxa. La companyia d'automatització i robòtica industrial trasllada les instal·lacions centrals de Fanuc Iberia, que opera a Espanya i Portugal, a Sant Cugat, entre la Guinardera i el centre comercial, en un solar d'uns 14.000 metres quadrats que acollirà dos edificis, un d'oficines i un d'exposició de productes, que està previst que estiguin enllestits el març del 2023.

La nova seu forma part de la primera fase del pla d'expansió de l'empresa per als propers anys. El director general de Fanuc Iberia, David Trabal, ha destacat la ubicació, la connexió i l'entorn "privilegiat" que han fet que hagin optat per Sant Cugat.

També ha assistit a la presentació del projecte el president i CEO de Fanuc Europa, Shinichi Tanzawa, que ha posat èmfasi en el creixement de l'empresa i en la recerca de talent en les noves generacions. Per part del govern local, l'alcaldessa, Mireia Ingla, ha donat la benvinguda a la multinacional i ha posat en valor l'atracció que té Sant Cugat per al talent empresarial i ha recomanat la ciutat, també per a la cinquantena de treballadors que vindran.

Foto: Cugat Mèdia
Moment simbòlic de l'inici d'obres amb l'alcaldessa, Mireia Ingla, el president i CEO de Fanuc Europa, Shinichi Tanzawa i el director general de Fanuc Iberia, David Trabal / Foto: Cugat Mèdia


Les noves instal·lacions tindran una extensió de més de 9.000 metres quadrats i els dos edificis, interconnectats, es construiran amb un concepte modular, flexible i multifuncional. I, també, tenint en compte l'eficiència energètica i la sostenibilitat. Fanuc Iberia té actualment una plantilla de 91 persones, més de la meitat treballen a la central que s'ubicarà a Sant Cugat d'aquí dos anys quan, segons el creixement previst, també s'haurà ampliat el personal. Fanuc va comprar els terrenys a l'INCASÒL fa tres anys i la inversió de la construcció de la nova seu corporativa és de 15 milions d'euros.




David Trabal

Donarem servei a diferents àrees i la comunicació era important. A més, buscàvem una zona privilegiada i vam creure que Sant Cugat reunia tots aquests ingredients.

Mireia Ingla

Som una ciutat que tenim una gran capacitat d'atraure empreses i talent. Tenim un entorn amb empreses de referència de tots els sectors i estic convençuda que Fanuc trobarà aquí el seu espai i sinergies amb la resta d'empreses de la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.