Reprendre l'ampliació de l'aeroport o aturar el projecte de manera definitiva

Entitats ecologistes han organitzat una columna a Sant Cugat per anar a la manifestació de diumenge a Barcelona que té com a lema 'Ampliacions no'


  • Comparteix:

Imatge d'un avió enlairant-se a l'aeroport Josep Tarradellas Barcelona- El Prat/ Foto: ACN

Imatge d'un avió enlairant-se a l'aeroport Josep Tarradellas Barcelona- El Prat/ Foto: ACN

Les entitats santcugatenques tenen opinions contràries sobre l'ampliació de l'aeroport del Prat. Des de l'Assemblea pel Clima de Sant Cugat i des de Fridays For Future Sant Cugat celebren la suspensió del projecte i s'adhereixen a la manifestació de diumenge 19 de setembre a Barcelona per reivindicar que la decisió sigui definitiva, mentre que des de Sant Cugat Empresarial esperen que es tracti d'una aturada temporal i demanen als polítics que reprenguin el projecte al més aviat possible. Motius mediambientals i emergència climàtica per una banda i raons empresarials i creixement econòmic per l'altra.

La membre de l'Assemblea pel Clima Clàudia Pla-Narbona ha recordat que la protesta va més enllà de Catalunya, també carrega contra les ampliacions dels aeroports de Palma de Mallorca, Madrid i Girona: "No és una política ecologista, no és el que necessitem ara mateix". Pla-Narbona creu que després que s'hagi declarat l'emergència climàtica a l'Estat espanyol, una ampliació suposaria incrementar el nombre d'emissions de gasos. L'activista apunta, a més, que ara "caldria anar cap a un model decreixentista".

Per la seva banda, Jaume Vives, president de Sant Cugat Empresarial, lamenta la decisió del govern espanyol de suspendre el projecte i demana "que deixin de banda tots els aspectes ideològics" i que "s'asseguin a negociar". Des de l'associació santcugatenca sostenen que l'actual disseny de l'aeroport "està esgotant la seva capacitat" i que no portar a terme la inversió faria perdre la competitivitat i la connectivitat de Catalunya. Vives també sosté que l'ampliació de l'aeroport seria molt beneficiosa per Sant Cugat, ja que la ciutat té un teixit empresarial molt internacionalitzat i que "tot el que sigui millorar la connectivitat" és positiu.

Manifestació en contra de les ampliacions
Sota el lema 'Ampliacions no' aquest diumenge hi ha convocada una manifestació a Barcelona per reclamar l'aturada definitiva del projecte. Diverses entitats ecologistes demanen "que s'aturin les ampliacions de l'aeroport del Prat i la resta d'aeroports de l'Estat i que des de la Generalitat s'aposti per un canvi del model econòmic i d'aviació actual cap a un decreixement", expliquen des de l'Assemblea pel Clima de Sant Cugat. Des de diferents punts del territori s'han organitzat diverses columnes per anar a la concentració. A Sant Cugat, la columna surt des de la plaça Lluís Millet a les 10.30 h on es llegirà un manifest i tot seguit s'agafarà el ferrocarril fins a Barcelona.






Jaume Vives

A Sant Cugat tenim un teixit empresarial molt internacionalitzat. Per tant, tot el que sigui millorar la connectivitat i la capacitat de poder ser seu d'empreses, de fires, de congressos... és molt beneficiós. Per tant, espero que sigui només un punt de negociació, però que arribi a llarg termini.

Clàudia Pla-Narbona

Caldria tirar cap a un model decreixentista.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.