Els sindicats xifren en un 80% el seguiment de les aturades al CTA de Correus de Sant Cugat

La retallada de transport per a treballadors ha estat "la gota que ha fet vessar el got" per convocar l'aturada


  • Comparteix:

Treballadors i membres dels sindicats que han participat d'una de les aturades a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Treballadors i membres dels sindicats que han participat d'una de les aturades a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Els sindicats UGT i CCOO xifren en un 80% el seguiment de les aturades al Centre de Tractament Automatitzat (CTA) de Correus de Sant Cugat, ubicat al polígon de Sant Joan. La vaga, consistent en aturades de dues hores al final de cadascun dels tres torns de la jornada d'aquest dijous, respon a la retallada del transport per als treballadors i treballadores, tant en nombre d'autocars com en horaris, el que ha estat 'la gota que ha fet vessar el got' després de 'retallades de drets' que l'empresa ha fet sobretot arran de la pandèmia.

CCOO, UGT i treballadors/es informant als companys de la vaga al CTA Sant Cugat Correus durant l'aturada del torn de nit / Foto: J. C. M.
CCOO, UGT i treballadors informant companys de la vaga al CTA de Sant Cugat de Correus, durant l'aturada del torn de nit / Foto: J. C. M


La responsable del Vallès Occidental d'UGT a Correus, Patrícia Martínez, assegura que l'empresa ha justificat diverses retallades amb la pandèmia. També es queixen de material desgastat o defectuós que moltes vegades "pot ser un perill" per al treballador i de la manca de voluntat de negociació per part de la direcció de l'empresa. En el mateix sentit s'ha expressat la secretària de CCOO de Correus a Barcelona, Juani Cerezo, qui ha afegit que han recollit signatures entre els treballadors i han interposat denúncies a Inspecció de Treball.

I ho corrobora una treballadora, Maria Carme València, qui assegura que han "dit prou" després de moltes "exigències" per part de l'empresa que no es traduïen en compensacions per als treballadors.

Es queixen, també, que la modificació es va fer a l'agost, quan més del 50% de la plantilla estava de vacances. Estan farts, asseguren, de les "imposicions" de l'empresa i del "desmantellament progressiu" del servei que està tenint lloc a tots els centres de l'Estat. De moment només hi ha previstes aturades per aquest dijous però no descarten ampliar-les si no obtenen cap resposta de l'empresa per començar a negociar.






Patrícia Martínez

No només això dels autocars, això és el que ha fet que la gent digui "fins aquí". Hi ha molta gent que no els utilitza i està aquí reivindicant perquè ens estan retallant sense consultar a les organitzacions sindicals, quan tenen l'obligació de fer-ho.

Juani Cerezo

Els treballadors i treballadores estan farts d'imposicions de l'empresa, hem recollit signatures i estem fent denúncies a inspecció de treball, perquè això és una imposició i no hi ha cap mena de negociació.

Maria Carme Valencia

Són moltes exigències, però mai posen diners, per exemple, per millorar el material. Palers, carros per treballar... Les seves retallades són els nostres drets, tant en riscos laborals com amb els autocars, etc.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.