La Nit de l'Empresari de Cecot premia els creadors del Grup Lavinia

Les empreses Robingood, IMC Toys i Electrodomèstic Calbet també reben reconeixements


  • Comparteix:

La 26a edició de la Nit de l'Empresari de la patronal Cecot ha distingit aquest dimarts les empreses destacades per la seva activitat en el darrer any. Entre els premiats hi figuren l'empresa terrassenca dedicada al sector de la joguina IMC Toys, Robingood o Electrodomèstic Calbet, entre d'altres. L'acte, que ha presidit el president de la Generalitat, Pere Aragonès, també ha distingit la figura de Victòria Piany i Antoni Esteve, fundadors del Grup Lavinia, per la seva trajectòria professional. La cita ha recuperat Terrassa com a escenari de l'acte després de diversos anys celebrant-se a Barcelona, establint-se aquest cop al Teatre Principal i els jardins de la seu de la patronal vallesana.

Sota el lema 'Ultra trail empresarial: orientació, equip i superació', la cita ha reunit premiats i convidats de la patronal al Teatre Principal, on s'han dut a terme els parlaments i el lliurament de premis i reconeixements. El Comitè Executiu de Cecot els ha escollit a partir de la tria de les empreses vinculades a la patronal, com ja fa des de fa 26 anys.

Els mons empresarial i institucional han posat sobre la taula la necessitat d'anar de la mà per superar situacions d'adversitat, com les que ha generat la crisi sanitària. El president Aragonès ha expressat que "les administracions no es poden mirar l'activitat econòmica i productiva des de la distància, han d'acompanyar els agents econòmics, els treballadors i l'empreses". Un missatge compartit, però des d'una perspectiva crítica, pel president de la CECOT, Antoni Abad: "Governar és i hauria de ser gestionar, gestionar bé. Però estem lluny d'aquesta situació", ha lamentat.

A la trobada també hi ha hagut representació santcugatenca: l'alcaldessa, Mireia Ingla, i el tinent d'alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat i Seguretat, Pere Soler. Ambdós han posat en relleu la importància que el sector públic faci costat a les empreses i treballadors.

Enguany, el tàndem format pels fundadors del Grup Lavinia, Antoni Esteve i Victòria Piany, president i vicepresidenta, respectivament, han estat distingits amb el reconeixement a la Personalitat 2021. "Som una empresa nascuda de la resiliència, i on els guanys sovint serveixen per pagar pèrdues de l'any anterior", ha assenyalat Esteve en el discurs d'agraïment, en què ha actuat de portaveu de la resta de premiats.

L'empresa Serafí ha estat reconeguda pel seu compromís i eficiència energètica i la sostenibilitat. El jurat ha valorat, principalment, que el 33% del consum elèctric actual de l'empresa prové de la planta d'Energia Solar Fotovoltaica ubicada a les seves instal·lacions de Terrassa i l'estalvi en emissions de CO2 de 53.000 Kg, equivalent a 3.775 arbres, l'estalvi energètic 161.459 kW i l'estalvi econòmic assolit de 19.200 euros anuals.

El reconeixement a la transformació digital del comerç ha recaigut en l'empresa Electrodomèstics Calbet per l'esforç desenvolupat per generar contingut digital, l'ús de sistemes basats en intel·ligència artificial orientats a informar i assessorar al públic en un moment on el comerç es va veure obligat a tancar les botigues físiques. També s'ha tingut en compte la implementació de nous processos i desenvolupament de sistemes de monitorització a temps real i des de qualsevol dispositiu, incloent el seguiment dels RAEE, amb 600 tones retirades i reciclades l'any 2020).

L'empresa terrassenca IMC Toys ha rebut el reconeixement a la transformació digital a la indústria pel projecte de showroom virtual implementat durant el 2020 i 2021 per mantenir la relació i comunicació tant amb clients directes com en relació amb el consumidor final. La millor jove iniciativa empresarial ha estat per a Nixi for Children, per la previsió de contractació de personal i els resultats assolits en els primers mesos d'activitat.

Pel que fa al reconeixement CaixaBank a la PIME responsable, aquest any ha recaigut en l'empresa de Barcelona Robingood per la tasca per a conscienciar als consumidors pel consum de producció local, de productes desenvolupats per persones en risc d'exclusió social, de productes d'envasos sense plàstics i de productes artesanals.








Pere Aragonès

Les administracions no es poden mirar l'activitat econòmica i productiva des de la distància. Han d'acompanyar els agents econòmics, els treballadors i l'empreses.

Antoni Abad

Governar és i hauria de ser gestionar, gestionar bé. Però estem lluny d'aquesta situació.

Mireia Ingla

Després de la pandèmia, ens en sortirem si tenim complicitat i projectes comuns.

Pere Soler

El reconeixement a la tasca de les empreses sempre és bo.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.