La Taula Sindical torna a convocar vaga al sector públic el 30-N per reclamar una solució per tots els interins en abús

Els sindicats alternatius pressionen ERC perquè demani un concurs de mèrits restringit que eviti "un ERO encobert"


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

La Taula Sindical de Catalunya, formada per CGT, IAC, CNT, Co.Bas, COS i SO, ha tornat a convocar una vaga al sector públic el 30 de novembre, que serà la segona en un mes, per demanar una solució real per tots els interins que estan en abús de temporalitat. Els sindicats han fet una roda de premsa davant la seu d'ERC a Barcelona per reclamar al partit que presideix Oriol Junqueras que treballi perquè el text inclogui un concurs de mèrits restringit que eviti 'un ERO encobert'. I és que les organitzacions veuen 'absolutament insuficient' la proposta actual d'esmenes proposada per ERC, que s'han de votar a principis de desembre, d'un concurs de mèrits per als treballadors que fa més de cinc anys que ocupen una plaça. D'aquesta manera, la Taula Sindical se suma a la vaga convocada inicialment per la Intersindical-CSC.

"Som a la seu d'ERC, que ens acaba de fer fora i això demostra el que volen fer amb els companys treballadors interins i interines: fotre'ls fora. Serà l'ERO més gran de tot Espanya si no continuem amb la lluita", ha dit el secretari general de Solidaritat Obrera a Barcelona, Àngel González. Els representants sindicals han intentat col·locar un micròfon i altaveus a l'interior de la seu, però han acabat desistint després que treballadors de l'edifici els han demanat que marxin.

Un cop col·locats al carrer, les organitzacions sindicals han continuat amb la roda de premsa en la qual han assegurat que no poden admetre cap solució que passi per processos selectius de torn lliure i de "resolució incerta", encara que sigui per la via del concurs de mèrits. A més, han dit que tots els treballadors que fa més de tres anys que treballen amb un contracte temporal 'sigui ocupant una mateixa vacant o més d'una' haurien de poder-se consolidar la seva situació.

La Taula Sindical ja va convocar una vaga al sector públic el passat 28 d'octubre, que va tenir un seguiment desigual, amb més mobilització a sectors com l'educació. Els sindicats asseguren que gràcies a aquesta mobilització, a totes les que ha fet el col·lectiu dels interins, la classe política va modificar els seus plantejaments i va accedir a plantejar un concurs de mèrit excepcional.

Amb tot, els sindicats han rebutjat la nova proposta de tirar endavant un concurs de mèrit obert perquè "no dona resposta a les persones en abús perquè no és restringit" i pot donar lloc a un "ERO encobert", ha dit el portaveu de la IAC, David Cano.

A més, també critiquen que el text "parli de places i no de persones" i que els llocs de treball que podrien acollir-se a aquesta solució són els que estan ocupats anteriorment al 2016, cosa que veuen "del tot insuficient per arreglar l'estabilitat de tothom que està en abús", ha dit Encari Salguero, delegada sindical de CGT Ensenyament, que ha fet una crida a "aturar-ho tot el 30 de novembre".

"Aquesta vaga el que planteja és fer un gran impuls per forçar els governs i sobretot ERC, que és qui està sostenint i donant suport al govern estatal, que d'una vegada consolidi les persones i no els llocs de treball", ha coincidit Cano.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.