Puigneró: 'El hub digital i audiovisual que farem a les tres xemeneies de Sant Adrià serà una continuïtat del 22@'

El vicepresident diu que en pocs mesos s'aprovarà el Pla Director Urbanístic que permetrà la transformació d'aquestes 100 hectàrees del litoral


  • Comparteix:

Les 100 hectàrees de les tres xemeneies de Sant Adrià del Besòs es convertiran en el futur hub digital i audiovisual de Catalunya. La Generalitat ha escollit aquest icònic espai del litoral barceloní per ubicar-hi un pol d'atracció de talent i d'empreses d'aquest sector amb el qual Catalunya vol ser capdavantera. El vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, ha explicat en una entrevista a Cugat Mèdia que la intenció del Govern és que aquest hub sigui 'una continuïtat del 22@' del barri del Poble Nou de Barcelona.

La zona de les tres xemeneies de Sant Adrià del Besòs és una de les últimes peces del litoral català postindustrial que queden per decidir-ne els usos, ha afirmat Puigneró. El sector tecnològic del 22@ "no para de créixer en ocupació, a un ritme d'un 10% anual", i és per això que la intenció és donar-lo continuïtat a Sant Adrià amb aquest hub digital i audiovisual, aprofitant el simbolisme icònic de les tres xemeneies en l''skyline' barceloní. "En els propers mesos aprovarem el PDU (Pla Director Urbanístic), i a partir d'aquí començarem a tancar els projectes més concrets que han d'anar allà", ha assegurat.

Connexió submarina
Jordi Puigneró ha explicat que també han escollit aquest espai de Sant Adrià del Besòs perquè fa un any hi van decidir construir un port digital de cables submarins, el primer de Catalunya. "Avui el 90% del tràfic d'internet circula per cables submarins, i Catalunya no en tenia; de fet encara no té cap, de connexió intercontinental submarina, però aviat vindrà un cable de Facebook, i en podrien arribar dos més". El vicepresident casa els dos projectes: "el hub necessitarà aquestes infraestructures per ser un hub de referència a Catalunya i Europa".

RECUPERA L'ENTREVISTA SENCERA A JORDI PUIGNERÓ




Jordi Puigneró

Hem pres la decisió que aquest espai ha de ser una continuitat del que és el 22@




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.