Els autònoms i pimes de Sant Cugat ja poden sol·licitar les subvencions del 'Kit Digital'

Està impulsat pel Ministeri d'Afers Econòmics i Transformació Digital amb l'objectiu de facilitar i millorar la digitalització de les empreses


  • Comparteix:

La tinenta d'alcaldia de Promoció Econòmica, Elena Vila, l'alcaldessa, Mireia Ingla, i el director general de Red.es, Albert Martínez, a la sessió informativa sobre el programa 'Kit Digital' / Foto: Cugat Mèdia

La tinenta d'alcaldia de Promoció Econòmica, Elena Vila, l'alcaldessa, Mireia Ingla, i el director general de Red.es, Albert Martínez, a la sessió informativa sobre el programa 'Kit Digital' / Foto: Cugat Mèdia

Les pimes i autònoms de Sant Cugat ja poden sol·licitar les subvencions del 'Kit Digital' que tenen com a objectiu facilitar la transformació digital de les empreses i, així, millorar la seva competitivitat. És un programa d'ajudes públiques impulsat per Red.es, entitat adscrita al Ministeri d'Afers Econòmics i Transformació Digital, que està dotat amb un fons de més de tres mil milions d'euros. Amb aquest programa, els autònoms i les pimes de fins a 49 treballadors poden accedir a subvencions d'entre 2.000 i 12.000 euros, a través d'una convocatòria oberta i no competitiva, sempre que compleixin amb els requisits establerts. Així ho han anunciat l'alcaldessa, Mireia Ingla, la tinenta d'alcaldia de Promoció Econòmica, Ocupació, Empresa i Comerç, Elena Vila, i el director general de l'entitat pública empresarial RED.es, Albert Martínez, en el marc de la sessió informativa sobre 'Kit Digital' a l'Ajuntament.

L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha explicat que "vivim en una societat cada vegada més digitalitzada" i, encara que "la pandèmia ha accelerat aquest procés, ja feia anys que la manera de relacionar-nos estava canviant". Avui dia, "ni les administracions ni el teixit empresarial poden ser aliens a aquests canvis" perquè la digitalització és "un dels grans reptes que afrontem empreses i administracions en els propers anys", ha assegurat Ingla. Per la seva banda, la tinenta d'alcaldia de Promoció Econòmica, Ocupació, Empresa i Comerç, Elena Vila, ha explicat que el govern ha fet una "gran aposta pel teixit econòmic i per les pimes" i, tanmateix, perquè "els fons 'Next Generation' arribin allà on més es necessita que és a les petites i mitjanes empreses".

El programa 'Kit Digital' està dotat amb un pressupost de fins a 3.067 milions d'euros i finançat amb els fons 'Next Generation UE', amb els quals el govern espanyol pretén impulsar la digitalització del teixit empresarial del país. La convocatòria per sol·licitar el 'bo digital', d'entre 2.000 i 12.000 euros, ja està oberta per a les pimes de fins a 49 treballadors i els autònoms de Sant Cugat. Aquestes subvencions ajuden a les empreses a contractar solucions tecnològiques a través dels agents digitalitzadors i, així, optimitzar els seus negocis.

L'import de les ajudes dependrà, d'una banda, de la mida de l'empresa. Aquelles que siguin de 10 a 49 treballadors podran rebre una subvenció de fins a 12.000 euros, les de tres a nou treballadors podran rebre un ajut de fins a 6.000 euros i els autònoms o les empreses de fins a dos treballadors podran rebre 2.000 euros de subvenció. D'altra banda, l'import dependrà de les solucions tecnològiques que vulgui implementar. Les solucions de digitalització que poden contractar les empreses van des del lloc web, la gestió de xarxes socials, el comerç electrònic, la gestió de processos, la gestió de clients i proveïdors, les comunicacions segures, la factura electrònica, els serveis d'oficina virtual i la ciberseguretat.

El director de l'entitat pública Red.es, Albert Martínez, ha conclòs la sessió afirmant que "la voluntat d'aquest programa és incorporar solucions digitals per fer les empreses més eficients".






Mireia Ingla

Vivim en una societat cada vegada més digitalitzada i probablement la pandèmia ha accelerat aquest procés, però ja veniem d'uns anys en què la manera com ens relacionàvem estava canviant. I ni les administracions ni el teixit empresarial poden ser aliens a aquests canvis perquè la digitalització és un dels grans reptes que afrontem empreses i administracions en els propers anys.

Albert Martínez

La voluntat d'aquest programa és incorporar solucions digitals per fer les empreses més eficients.

Elena Vila

La gran aposta que ha fet l'Estat és pel teixit econòmic i per les pimes. I perquè els fons 'Next Generation' arribin a allà on més es necessita que és a les petites i mitjanes empreses.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.