El Banc Sabadell triplica els beneficis durant el primer trimestre fins als 213 milions d'euros

L'entitat redueix un 5,6% els costos després de la sortida dels treballadors inclosos en el darrer ERO


  • Comparteix:

Seu a Sant Cugat de Banc Sabadell / Foto: Banc Sabadell

Seu a Sant Cugat de Banc Sabadell / Foto: Banc Sabadell

El Banc Sabadell, amb seu a Sant Cugat, ha triplicat els seus beneficis durant el primer trimestre fins als 213 milions d'euros, davant els 73 del mateix període de l'any passat, segons ha informat l'entitat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Els ingressos del negoci bancari (marge d'interessos més les comissions netes) van arribar als 1.217 milions d'euros, un 3,6% més en termes interanuals, però un 3,5% menys que el trimestre anterior. D'altra banda, els costos després de l'aplicació d'un nou ERO es van reduir un 5,6%, fins als 726 milions d'euros, i TSB va aportar 19 milions d'euros als beneficis del grup davant els dos milions d'euros del primer trimestre del 2021.

Pel conseller delegat del Banc Sabadell, César González-Bueno, l'entitat tanca "un bon trimestre". "Estem en línia de complir tots els nostres objectius", ha assenyalat en un comunicat.

El marge recurrent, que té en compte el marge d'interessos més les comissions menys els costos recurrents, va pujar un 20,9% interanual. El marge d'interessos va augmentar un 3%, fins als 858 milions d'euros, pel creixement de volums, mentre que respecte el trimestre anterior va retrocedir un 0,6%.

"Veiem un augment de més del 20% en el marge recurrent, nivells estables de morositat i una millora substancial de les ràtios de capital del banc. Estem complint el nostre full de ruta trimestre a trimestre", ha reiterat el director financer de Banc Sabadell, Leopoldo Alvear.

Les comissions netes es van situar en els 359 milions d'euros, un 5% més pel bon comportament de les comissions de serveis i la gestió d'actius, mentre que respecte la variació intertrimestral es van reduir un 9,7% per l'estacionalitat positiva del tram final del 2021, la reducció de les operacions de préstecs sindicats i l'impacte de la volatilitat del mercat de capitals en les gestions d'actius.

Pel que fa els costos, es van reduir un 5,6% durant l'any pels estalvis en despeses de personal després de l'aplicació del darrer ERO, fins als 726 milions d'euros. Segons l'entitat, aquest descens va ser pels estalvis en despeses de personal i per la reducció de les despeses generals. Durant el trimestre, els costos totals van caure un 4,3% i de cara als propers trimestres la direcció del banc preveu un estalvi aproximat de 110 milions per aquest any i fins als 130 milions a partir del 2023.

La direcció i els sindicats van pactar en el darrer trimestre de l'any passat la sortida esglaonada fins al 30 de juny del 2022 d'almenys 1.380 treballadors, una xifra inferior a la plantejada inicialment pel banc.

Pel que fa el crèdit, els tres primers mesos d'aquest any es van tancar amb un saldo de 154.672 milions d'euros, dels quals 110.378 sense TSB. La cartera hipotecària va ajudar a impulsar el creixement de la inversió en el 3,1%. La producció hipotecària va arribar als 1.261 milions d'euros i es va mantenir estable mentre que el crèdit al consum va pujar un 11% respecte el primer trimestre del 2021, fins als 371 milions d'euros.

Quant als fons d'inversió, van arribar fins als 23.848 milions d'euros, un 6% més, i la facturació de les targetes es va enfilar un 27% interanual, fins als 4.793 milions d'euros, i un 36% en la facturació de TPV, fins als 9.500 milions.

D'altra banda, els actius totals del grup pugen fins als 253.256 milions d'euros, dels quals 200.411 sense TSB. Això és un 3,4% més anual i mig punt més durant el trimestre.

L'entitat assoleix un ROTE del 6,5%, per sobre el previst en pla estratègic, i la ràtio CET1 fully-loaded es situa en el 12,45% i augmenta en 27 punts bàsics.

Els actius problemàtics van sumar 7.508 milions d'euros a finals de març, dels quals 6.210 milions d'euros són préstecs dubtosos i 1.299 actius adjudicats.

En un comunicat, el Banc Sabadell celebra l'aportació positiva per cinquè trimestre consecutiu de la seva filial TSB després dels problemes d'integració al grup durant els primers anys. En aquest cas, a tancament del març d'enguany, va obtenir uns beneficis de 21 milions de lliures (19 milions d'euros), que superen els 2 de fa un any.

El marge d'interessos de l'entitat britànica van sumar 226 milions de lliures en tancar el primer trimestre, un 10,1% interanual pel fort creixement de volums d'hipoteques durant l'any. Les comissions netes van créixer un 9,7% (25 milions de lliures) per l'augment de les comissions de serveis. El costos van retrocedir un 7,9%, fins als 189 milions de lliures.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.