Consulta si has de pagar l'impost del CO2 aquest 2022

L'Agència Tributària de Catalunya ja ha publicat el cens dels contribuents que han de pagar el tribut sobre les emissions de diòxid de carboni


  • Comparteix:

Cotxes circulant per Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Cotxes circulant per Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

L'Agència Tributària de Catalunya (ATC) ha publicat les dades del padró provisional dels contribuents de l'impost sobre les emissions de diòxid de carboni dels vehicles de tracció mecànica. La informació es pot consultar des de l'1 de maig a la seu electrònica de l'ATC -accedint-hi amb el NIF i la matrícula o amb identificació digital amb l'IdCAT Mòbil o un altre certificat digital- per comprovar les dades sobre el titular, les seves característiques i el resultat de la quota a pagar. Si les dades no són correctes, es podran fer al·legacions fins al pròxim 3 de juny. Aquest any, la Generalitat ha decidit congelar les tarifes i el llindar d'emissions del tribut. Així, no s'aplicarà l'increment previst a la Llei de canvi climàtic.


CONSULTA EL CENS AMB EL DNI I LA MATRÍCULA DEL COTXE

A partir de l'1 de setembre, l'agència catalana farà públic el padró definitiu i s'iniciarà el període d'autoliquidació a través de la mateixa seu electrònica. Si es domicilia el pagament, es podrà aplicar una bonificació del 2%.

El 100% de la recaptació de l'impost es destinarà a nodrir a parts iguals el Fons Climàtic i el Fons del patrimoni natural i la biodiversitat. El tribut s'emmarca en l'agenda 2030 aprovada pel Govern i que està en línia amb les recomanacions de l'FMI, l'OCDE i la Comissió Europea, segons assenyala el Departament d'Economia i Hisenda.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.