Els partits prenen posició davant la vaga del 20-J


  • Comparteix:

Tots els partits de l'oposició han donant suport a la vaga general convocada pels sindicats. Segons les formacions d'esquerra el decret llei del govern central és un retrocés en els drets dels treballadors. En canvi, Convergència i Unió tot i no donar suport a la vaga, entén la convocatòria dels sindicats i aposta per forçar el govern central a modificar el decret. El PP, per la seva banda, defensa la necessitat d'aquesta reforma i creu que la convocatòria de demà no és més que una vaga política.

Des de Convergència i Unió Lluís Recoder ha deixat clar que la federació no dóna suport a la vaga, però entén que hi ha motius per la convocatòria per part dels sindicats. Des de CIU s'insta a l'executiu central a modificar el decret en 8 punts concrets i a reprendre el diàleg amb els agents socials:

Lluís Recoder



Per la seva banda, el Partit Popular, ha defensat, com és lògic, les virtuts del decret llei de reforma laboral. La presidenta local, Berta Rodríguez assegura que la reforma ajudarà a crear ocupació i acabarà amb els abusos que es cometen amb les prestacions de l'atur. Rodríguez creu que no hi ha cap motiu per convocar una vaga general i assegura que els sindicats intenten polititzar la convocatòria.

Berta Rodriguez



En canvi, molt diferent és l'opinió dels partits d'esquerra. Des del PSC es dóna suport a la vaga ja que segons els socialistes és una mostra palpable del rebuig social que generen les polítiques de José Maria Aznar. Pel seu portaveu, Jordi Menéndez, la manera com ha actuat el govern central destila mal joc polític:

Jordi Menendez



Esquerra Republicana també ha donar suport a la convocatòria. Segons els republicans aquesta llei només criminalitza els aturats. Pel portaveu de la formació, Eduard Pomar, el decret és una regressió en els drets dels treballadors.

Eduard pomar



Iniciativa també dóna suport a la vaga. Creu que el decret és un atac al dret dels treballadors a cobrar les prestacions de l'atur i afirma que el govern del PP ha trencat el diàleg amb els agents socials. Escoltem el portaveu eco-socialista, Francesc Godàs.

Francesc Godàs





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.