Sant Cugat redueix un terç el nombre d'aturats en un any

El mes de maig hi ha 50 santcugatencs menys a l'atur (2.250), i ja és el quart mes consecutiu que baixa la dada


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de persones davant una Oficina de Treball de la Generalitat / Foto: ACN

Imatge d'arxiu de persones davant una Oficina de Treball de la Generalitat / Foto: ACN

A Sant Cugat actualment hi ha 50 persones menys a l'atur que el mes d'abril, cosa que suposa el quart mes consecutiu de descens de la dada, situant-la en 2.250 persones. En termes interanuals, respecte al mes de maig de 2021, hi ha 1.071 aturats menys, un descens molt accentuat que suposa una retallada del 32%. A tot el Vallès Occidental, la reducció respecte a fa un any ha sigut de 13.782 persones, un 23%. A nivell català, la reducció ha sigut del 27% interanual.




Catalunya va tancar el maig amb 16.671 aturats menys que el mes anterior, una reducció del 4,57%, en un context de recuperació econòmica després del cop de la covid-19 que deixa el nombre total d'aturats en 348.027. Es tracta del primer cop des del 2008 que les llistes del servei d'ocupació baixen del llindar dels 350.000, segons les dades del Ministeri de Treball i Economia Social. En comparació amb el 2021, fa just un any, Catalunya ha reduït l'atur en 133.790 persones, cosa que representa un descens del 27,7%. Alhora, l'economia catalana ha generat 164.177 llocs de treball més, amb un increment de l'afiliació del 4,78%.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.