L'atur creix a Sant Cugat per tercer mes consecutiu

La ciutat tanca l'agost amb 2.503 persones apuntades a les llistes de l'atur, 120 més que al juliol, però 284 menys que l'agost de 2021


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una oficina de l'atur / Foto: ACN

Imatge d'arxiu d'una oficina de l'atur / Foto: ACN

Creix el nombre d'aturats a Sant Cugat per tercer mes consecutiu. El mes d'agost s'ha tancat amb 2.503 persones aturades, 120 més que al juliol, però menys que l'agost de l'any passat (-284). Són dades publicades a l'Observatori del Treball i Model Productiu de la Generalitat, on es constata una pujada generalitzada de l'atur tant a Catalunya com a la comarca del Vallès Occidental.



Al Vallès Occidental s'han registrat 46.772 persones a les llistes de l'atur. És una dada que en suma 1.377 a les del mes de juliol, però en resta 4.470 a les que es van recollir l'agost del 2021.

En el cas de Barcelona, el nombre d'aturats se situa en 62.123, que són 9.343 menys que ara fa un any.

L'atur també continua pujant a Catalunya, on l'agost s'ha tancat amb 9.554 desocupats més que al juliol, un 2,8% més. Així, el nombre total d'aturats és de 350.945, segons les dades del Ministeri de Treball i Economia Social, i segueix la dinàmica de pujada que es va iniciar al juliol. Ara bé, en comparació amb l'agost de l'any passat, el nombre de desocupats ha caigut en 40.183 persones, un descens del 10,3%. De fet, la xifra d'aturats de l'agost se situa en els nivells més baixos en aquest mes des del 2008 i, per tant, es tracta d'una xifra històricament baixa.






  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.