Joly es felicita per la decisió del govern espanyol de destinar 120 milions d'euros a compensar la pèrdua de l'IAE


  • Comparteix:

El tinent d'alcalde de Promocií Econòmica i Hisenda recorda però que cal una solució general per resoldre la difícil situació econòmica dels ajuntaments

El tinent d'alcalde de Promocií Econòmica i Hisenda recorda però que cal una solució general per resoldre la difícil situació econòmica dels ajuntaments

El tinent d'alcalde de Promoció Econòmica i Hisenda, Jordi Joly, ha fet una valoració positiva, a priori, de la decisió del govern espanyol de destinar una partida de 120 milions d'euros per compensar els ajuntaments per la supressió de l'IAE. Tot i afirmar que encara no té prou informació per saber com pot repercutir això a la nostra ciutat, Joly s'ha felicitat pel que considera un reconeixement més de la difícil situació econòmica que viuen les administracions locals.

El govern de l'Estat va decidir, fa uns dies, en el marc d'una trobada amb representants de les administracions locals, aprovar una partida addicional de 120 milions d'euros per compensar els ajuntaments per la pèrdua de l'Impost d'Activitats Econòmiques. D'aquesta manera, aquests diners se sumaran als 611 milions que ja s'havien aprovar en el seu moment i que ja s'han liquidat.

Aquesta decisió ha estat ben rebuda pel tinent d'alcalde de Promoció Econòmica i Hisenda, Jordi Joly, que ho valora com un pas més per reconèixer i millorar, per tant, la difícil situació econòmica que pateixen els ajuntaments, que cada vegada han de fer front a més competències que no van acompanyades del finançament que els pertocaria. Tot i això, Joly també ha rebut la notícia amb precaució, ja que segons recorda, és una partida general que no sap encara com pot afectar l'Ajuntament de la nostra ciutat.

Jordi Joly

És una notícia molt benvinguda, que vull rebre amb tota la precaució possible, però en tot cas posa de manifest el que ja hem dit, que no pot ser la difícil situació dels municipis.


El tinent d'alcalde ha reiterat que, tot i ser partidari d'haver suprimit aquest impost (una decisió que va comptar amb els vots favorables del seu partit, CiU), el que no pot ser és no haver compensat les pèrdues econòmiques que això representa per les administracions locals, deixant els ajuntaments en una difícil situació d'escanyament econòmic.

En aquest sentit, Joly considera que, si bé és positiu compensar la pèrdua de l'IAE, que a la nostra ciutat ha suposat deixar d'ingressar 2,8 milions d'euros, la solució no passa només per aquí sinó que cal anar més enllà, amb una conscienciació més general de les dificultats econòmiques dels municipis.

Jordi Joly

Si ara això es mira de paliar una mica, em sembla perfecte. Però la solució a tot aquest tema no està tant a resoldre el tema de l'IAE sinó per fer una conscienciació en genèric de la necessitat de cobrir els dèficits dels ajuntaments.


Recordem que l'Ajuntament de Sant Cugat ja té en marxa una reclamació administrativa per reclamar les compensacions per la pèrdua d'aquest impost i que en breu està previst tirar endavant també un contenciós administratiu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.