Sant Cugat és el segon municipi més desigual de Catalunya

D'acord amb l'índex de Gini, entre les ciutats de més de 50.000 habitants, només és superada per Barcelona i empata amb Castelldefels


Temes relacionats

La pobresa també existeix a Sant Cugat (17/oct/22)

Més de 10.000 euros de diferència entre els districtes amb més i menys renda (12/oct/22)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de la plaça d'Octavià / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu de la plaça d'Octavià / Foto: Cugat Mèdia

Sant Cugat és un dels tres municipis de més de 50.000 habitants de Catalunya amb unes desigualtats més pronunciades. El grau de desigualtat, d'acord amb l'índex de Gini, és de 35,1 de 100. Sant Cugat empata amb Castelldefels, i només tenen per sobre Barcelona, amb una puntuació de 35,7. Dins de la ciutat, on més s'accentuen aquestes desigualtats és al districte del Centre Oest, amb un índex de 38,4; a l'altre extrem hi ha Centre Est, amb un índex de 32,6. Tot plegat són dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

L'índex de Gini és una escala que va del 0 al 100, on el zero equival a la igualtat total, on tothom té els mateixos ingressos, i el 100 significa una desigualtat total, que apuntaria que una sola persona acapara tota la renda.



En comparació amb els municipis del Vallès Occidental amb més de 50.000 habitants, Sant Cugat encapçala el rànquing. Les cocapitals Terrassa i Sabadell presenten un índex de 29,8 i 30,6, respectivament. Rubí, per la seva banda, registra un 28,4, mentre que Cerdanyola arriba al 29,8.

Avui, que és el Dia Internacional per a l'Erradicació de la Pobresa, Cugat Mèdia publica les dades sobre les bosses de pobresa a la ciutat, sovint ocultes sota els rànquings habituals que diuen que Sant Cugat és de les ciutats més riques d'Espanya i Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.