Vaga dels treballadors de Cargill a Sant Cugat aquest dijous i divendres

La vaga, convocada arran de l'aturada de les negociacions del conveni nord, també afectarà els centres de Barcelona i Reus


  • Comparteix:

Imatge d'una planta de l'empresa agroalimentària Cargill / Foto: CC0

Imatge d'una planta de l'empresa agroalimentària Cargill / Foto: CC0

Els treballadors dels centres de Sant Cugat, Barcelona i Reus de l'empresa Cargill han convocat una vaga per aquest dijous i divendres. La convocatòria respon a l'aturada, des de fa set mesos, de les negociacions del conveni nord. Segons ha informat la UGT a través d'un comunicat al seu web, l'empresa ha aconseguit uns beneficis nets de 6.400 milions d'euros per a l'any fiscal 2021-2022, a la vegada que la plantilla adscrita a aquest conveni ha augmentat un 12% en tres anys i la massa salarial ha baixat un 6% en el mateix període de temps.

Segons explica el sindicat, la proposta que ha fet l'empresa és d'un 7% consolidable en 3 anys, amb una possible compensació addicional i pagament únic del 5%. Una proposta que la FICA-UGT de Catalunya considera "inacceptable", ja que així "es deixa els treballadors i treballadores carregant amb la pèrdua de poder adquisitiu íntegre dels anys 2023 i 2024".

Aquest fet, sumat a la negativa a la reducció d'hores anual i al rebuig a equiparar el conveni col·lectiu de Cargill a l'Estat espanyol, "fa que l'empresa aboqui els treballadors a la precarietat", conclou el comunicat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.