L'Ajuntament estudia la manera de 'reflotar' el Mercat Vell

Actualment només hi ha quatre parades en funcionament de les nou disponibles i el consistori valora si cal canviar-ne la gestió


  • Comparteix:

El Mercat Vell necessita una empenta per 'reflotar-lo'. Així ho ha explicat l'alcaldessa, Mireia Ingla, a Cugat Mèdia, que considera que cal un canvi de gestió i que hi estan treballant. Actualment, l'antic Mercat de Sant Pere combina parades de mercat tradicionals amb bars i restaurants. De les nou parades disponibles, només estan en funcionament quatre. Des de la seva remodelació, el 2015, la gestió del mercat està en mans de l'empresa Gourmets Sant Cugat, que en té la concessió fins al 2055, ja que es va fer càrrec del cost de les obres, tot i que el mercat manté la titularitat municipal.

La plaça de Sant Pere va acollir el mercat setmanal a l'aire lliure de Sant Cugat des del segle XII fins a principis del segle XX. A finals del segle XIX l'Ajuntament va comprar els terrenys per construir-hi el primer mercat cobert de la ciutat, que es va inaugurar l'any 1911 en un edifici modernista, que està declarat Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

El Mercat de Sant Pere va entrar en declivi amb l'entrada del segle XXI, i el 2013 el ple va aprovar el projecte de remodelació de l'edifici. Les obres van patir diferents retards i no es va poder inaugurar fins al 25 de novembre de 2015, ara amb el nom de Mercat Vell. El projecte que va tirar endavant gràcies a una unió temporal d'empreses (UTE) que incloïa Gourmets Sant Cugat, amb presència d'antics paradistes, i la constructora Urcotext. Aquesta aliança va assumir el cost dels treballs de remodelació de l'equipament amb una concessió durant 40 anys. El consistori manté la titularitat de l'espai i Gourmets Sant Cugat haurà de pagar un cànon a partir de l'onzè any.

"El canvi del mercat es va fer per revitalitzar aquest espai que passava hores baixes, i es va proposar aquest model", ha comentat Ingla, tot i que davant de la situació actual amb tantes parades tancades, ha afirmat que "hi ha molt marge de millora".

"Probablement, la gestió del mercat no sigui la que ens agradaria més ara mateix, per tant, hi estem treballant i trobarem la manera de reflotar-ho", ha conclòs.


Mireia Ingla

Probablement la gestió del mercat no sigui la que ens agradaria més ara mateix, per tant hi estem treballant i trobarem la manera de reflotar-ho.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.