L'estació de Renfe de Sant Cugat tindrà un park&ride amb més de 300 places

Amb aquesta mesura s'espera incentivar els viatges en transport públic, reduir el consum energètic associat a la mobilitat i l'emissió de CO2


  • Comparteix:

Per l'estació de Renfe de Sant Cugat, hi passa la línia R8 / Foto: Localpres

Per l'estació de Renfe de Sant Cugat, hi passa la línia R8 / Foto: Localpres

Sant Cugat comptarà amb més de 300 places d'aparcament d'intercanvi modal, conegudes com a park&ride, a l'estació de Renfe. Aquest espai servirà per aparcar diversos tipus de vehicle, principalment per als usuaris del transport públic. També hi haurà serveis a la mobilitat, com ara flotes de cotxes i motos per compartir, lloguer de vehicles i bicicletes, recàrrega de vehicles elèctrics, box o caixes de seguretat per a guardar vehicles de mobilitat personal i centres de petites de reparacions. La iniciativa s'emmarca dins el Pla director urbanístic (PDU) dels aparcaments d'intercanvi modal transport públic-vehicle privat a l'àmbit del sistema tarifari integrat de l'ATM de Barcelona.

L'objectiu principal d'aquest projecte és potenciar l'ús del transport públic i, per això, s'habilitaran aquests punts d'intercanvi modal. Aquesta incentivació ha de permetre reduir el consum energètic associat a la mobilitat i el seu impacte sobre la generació de contaminants atmosfèrics.

Pel que fa als serveis a les persones, els parks&rides podran oferir restauració i petites botigues de primera necessitat. Igualment, en aquells aparcaments més cèntrics, es podran ubicar punts de dipòsit de paquets i de mercaderies, facilitant així als compradors la seva recollida en anar o tornar del transport públic i descongestionant la logística en el seu darrer tram de distribució.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.