Tres empreses de Sant Cugat, al top 50 de les més exportadores de Catalunya

Gràcies a les exportacions, Grifols factura entre 1.000 i 5.000 milions d'euros anualment, només per sota de Seat


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de la seu de Grifols a Sant Cugat / Foto: ACN

Imatge d'arxiu de la seu de Grifols a Sant Cugat / Foto: ACN

Les empreses santcugatenques Grifols, Ferrer Internacional i Boehringer Ingelheim són tres de les 50 empreses més exportadores de Catalunya, segons ha informat el diari 'Ara' a partir de dades extretes del Directori d'Empreses Exportadores de l'Agència per la competitivitat de l'empresa de la Generalitat de Catalunya (ACCIÓ). Destaca especialment la multinacional d'hemoderivats Grifols, segona al rànquing i que factura entre 1.000 i 5.000 milions d'euros anualment, unes xifres que el situen només per sota de l'automobilística Seat, que encapçala la llista gràcies a la facturació anual de més de 5.000 milions d'euros.

Ferrer i Boehringer Ingelheim, també del sector farmacèutic, ocupen a la classificació el lloc 32è i 40è, respectivament. Ferrer factura entre 151 i 250 milions anualment, mentre que Boehringer Ingelheim registra entre 100 i 150 milions cada any.

Gràcies a la llista, elaborada amb dades del 2020, però també del 2021 i fins i tot del 2019, es detecta com a Catalunya els sectors que més exporten ( i que, per tant, més facturen) són els de l'automoció, el farmacèutic i el d'alimentació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.