Suspeses les obres de La Mirada fins que s'aixequin les cautelars

L'Ajuntament es prepara a fer front, si cal, a indemnitzar als contractistes


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu dels treballs -aturats- de trasplantament de l'arbrat / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu dels treballs -aturats- de trasplantament de l'arbrat / Foto: Cugat Mèdia

El ple municipal ha acordat aquest dilluns suspendre els contractes de les obres per construir l'escola La Mirada. Es tracta d'una mesura que des de l'equip de govern confien que serà eventual, ja que esperen que es reprenguin els treballs 'quan cessin les circumstàncies' que els impedeixen. Això fa referència a les mesures cautelars del jutjat contenciós administratiu número 10 de Barcelona que suspenen l'aprovació definitiva del trasplantament d'arbrat i arbustos que havia de facilitar la construcció del centre; la decisió del jutge arriba per petició dels col·lectius ecologistes ADENC i SOS Bosc de Volpelleres. Dit d'una altra manera: si no es pot fer el trasplantament dels arbres, les obres no poden començar.

ESCOLTA-HO

CONSULTA AQUÍ LA DOCUMENTACIÓ DEL PLE DE GENER

Amb l'acord plenari -amb vots a favor de tots els grups, excepte Junts, que s'ha abstingut- l'equip de govern requerirà als contractistes "la documentació acreditativa dels danys i perjudicis soferts durant el període de la suspensió del contracte". Tot plegat serà tingut en compte per fer front a una eventual indemnització.

El tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, ha justificat la proposta de suspensió com una mesura perquè les empreses adjudicatàries i l'Ajuntament "no es vegin perjudicades". El portaveu d'ERC-MES ha recordat que l'Ajuntament, que ja ha presentat un recurs d'apel·lació al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra la decisió del jutge, segueix treballant amb la comunitat educativa de La Mirada per garantir les millors condicions mentre el centre estigui allotjat en mòduls.

Des de Junts per Sant Cugat, el regidor Joan Puigdomènech ha argumentat l'abstenció del seu grup per "no entorpir" un projecte que consideren "necessari i urgent". Tot i això, ha insistit que l'acció de govern no és "el camí" que Junts hagués escollit.

D'altra banda, Cs sí que ha donat suport a l'executiu. El portaveu del grup taronja, Aldo Ciprian, considera "prioritària" la construcció de l'escola pública.

La regidora no adscrita, Munia Fernández-Jordán, ha criticat els grups ecologistes per paralitzar un projecte que s'ubica en un espai del qual ha posat en dubte el valor mediambiental.

Un entrebanc més

Amb les mesures cautelars, imposades a mitjans de novembre, la jutgessa va acceptar la petició del recurs administratiu interposat per ADENC. Era la tercera vegada que l'entitat ho intentava i, finalment, ha aconseguit frenar el projecte.

L'ordre de la jutgessa apunta que, si s'efectua el trasplantament de l'arbrat "es produiria una afectació mediambiental que no tindria possibilitat de reparació (...), suposant la destrucció definitiva per part del medi tal com se'l coneix". La interlocutòria reconeix "l'interès social" que té la construcció de l'escola, però apunta que preval "el dret a un medi ambient adequat".

Davant la situació, l'alcaldessa, Mireia Ingla, sosté que "no existeix emplaçament alternatiu" a Volpelleres per construir-hi l'edifici de l'escola La Mirada.


Francesc Duch

Per tal de no veure perjudicades les empreses ni l'Ajuntament. Quan es retirin les cautelar, s'aixecaran les suspensions. Esperem que això sigui el més aviat possible.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.