Vaga indefinida per als lletrats de l'administració de justícia

La convocatòria reclama millores salarials


Temes relacionats

L'educació pública torna a estar cridada a la vaga aquest dimecres i dijous (23/gen/23)

Metges i sanitaris, també cridats a tres dies de vaga (23/gen/23)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu dels Jutjats de Rubí / Foto: Google Maps

Imatge d'arxiu dels Jutjats de Rubí / Foto: Google Maps

Els lletrats de l'administració de justícia estan convocats a una vaga indefinida a partir d'aquest dimarts per reivindicar que 'el ministeri de Justícia executi els acords assolits amb les associacions l'abril passat', on es va acordar un increment salarial que encara no s'ha complert. Els convocants demanen que des del 2009 s'ha incrementat el nombre de funcions dels lletrats, però no s'ha traduït en una pujada dels salaris. El lletrat de l'administració de justícia als jutjats de Rubí Ignacio Alberto Negrotti explica que 'en aquell moment de crisi no era moment de demanar un increment salarial, però els anys han anat passant, han continuat donant més funcions i el salari no ha pujat'.

Negrotti ha explicat que aquesta vaga té moltes conseqüències per als jutjats, ja que totes les actuacions s'han de fer sota "la fe pública del lletrat". Per tant, sense aquesta figura no es podran celebrar ni vistes ni compareixences, ni declaracions d'investigats. Tampoc es poden proveir demandes, ni tramitar escrits. "Pràcticament es paralitza", concreta el lletrat, qui detalla que tampoc es podran fer pagaments de cap mena, ja que els lletrats de l'administració són els únics que tenen permís d'autoritzar pagaments.

Una altra de les reivindicacions, detalla el lletrat de l'administració de justícia de Rubí, és tenir representació sindical. Per llei, els lletrats no tenen una representació sindical pròpia, actualment estan representats pels sindicals generals com a funcionaris subordinats del jutjat. Això provoca que en moltes ocasions els seus interessos xoquin i no s'aconsegueix arribar a un acord. Els lletrats demanen uns representats sindicals que vetllin per les seves demandes.

Les organitzacions Col·legi Nacional de LAJ, les diferents CNLAJ, la Unió progressista de LAJ /UPSJ i l'Associació Independent de LAJ (AINLAJ) han convocat una manifestació per aquest dimarts 24 de gener a Madrid que acabarà davant del Ministeri de Justícia on estan cridats els 4.000 lletrats de tota l'Estat espanyol. Negrotti explica que si no es compleixen els acords, no descarten més manifestacions per tot l'Estat.




Ignacio Alberto Negr

Totes les actuacions que es fan al jutjat s'han de realitzar sota la fe pública del lletrat. Per tant, no es podrien celebrar ni vistes, compareixences, ni declaracions d'investigats, o es proveirien demandes, no es tramitarien escrits... Pràcticament es paralitza. Després una altra cosa molt important, només pot fer pagaments el lletrat de l'administració de justícia. Llavors no es realitzen pagaments de cap tipus.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.