Sant Cugat és la ciutat amb més oficines per habitant de Catalunya

La presència de l'AP-7 i la proximitat amb Barcelona, claus per entendre el gran nombre d'oficines a Sant Cugat


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'unes oficines / Foto: ACN

Imatge d'arxiu d'unes oficines / Foto: ACN

Sant Cugat compta amb 1.407 béns immobles dedicats a l'ús d'oficines. Això la situa com la ciutat de Catalunya amb més oficines per habitant. De fet, és el tercer municipi del país amb més oficines amb número absoluts, només per darrere de Barcelona i Lleida. Tot plegat són dades de la Direcció General del Cadastre, que situen el valor cadastral de les oficines de Sant Cugat en 724 milions d'euros.




En termes globals, Sant Cugat és el tercer municipi de més de 50.000 habitants amb més oficines. Només el superen la capital, Barcelona (18.217 oficines), i Lleida (2.059). L'arquitecte urbanista Manel Larrosa destacava, en un article al 'Diari de Terrassa' i al 'Diari de Sabadell', que Sant Cugat tenia el doble de metres quadrats destinats a oficines per habitant que els que hi ha a Terrassa i Sabadell. En declaracions a Cugat Mèdia, Larrosa ha atribuït aquesta característica de Sant Cugat a "l'eixample" que es produeix amb l'AP-7. "Això no ho té ningú", ha apuntat en referència a un entramat que es va començar a desplegar amb la instal·lació de Catalana Occidente a la ciutat, i que s'estén des de Can Sant Joan fins a Mira-sol.

El pas de l'AP-7, juntament amb les set parades de FGC a la ciutat, suposen una connexió amb el territori que resulta atractiva per instal·lar-hi negocis. De fet, Larrosa apunta que Sant Cugat "es comporta com l'espai on Barcelona vessa", en referència als projectes que s'estableixen aquí en lloc de fer-ho a la capital catalana.



La Direcció General del Cadastre també recull el valor cadastral segons el tipus d'immoble; el parc d'oficines de Sant Cugat està valorat en més de 700 milions d'euros. És el segon més alt de Catalunya, només per sota de Barcelona, on està valorat en més de 8.977 milions.


Manel Larrosa

L'eixample de Sant Cugat amb l'autopista no el té ningú. El creixement privat que hi ha a Can Sant Joan no el té ningú.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.