Lleuger descens de l'atur a Sant Cugat

Després de tres mesos d'increments, l'atur baixa el febrer en 13 persones a la ciutat i se situa en 2.384 desocupats


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: ACN

Imatge d'arxiu / Foto: ACN

L'atur a Sant Cugat baixa en 13 persones el febrer i trenca amb tres mesos d'increments. En concret, a la ciutat hi ha 2.384 persones en situació de desocupació, un 0,55% menys que al mes de gener, segons dades de l'Observatori del Treball i Model Productiu de la Generalitat. En relació amb fa un any, l'atur ha pujat un 0,5%. L'atur també baixa al Vallès Occidental, amb 123 persones menys desocupades.

Després de començar l'any amb un repunt de l'atur, el febrer ha trencat amb la tendència d'increments que s'havia iniciat el novembre passat.



Després d'aquest descens, l'atur se situa pràcticament als mateixos nivells que fa un any.



Tot i que fa un any la taxa d'atur era lleugerament més baixa, el febrer de 2023 se situa amb la segona xifra més baixa en els últims 10 anys, només superada per febrer de 2022.



L'atur a la comarca i a Catalunya
Catalunya ha tancat febrer amb 356 persones desocupades, el que representa un 0,10% menys que al gener, segons dades del Ministeri de Treball. El país també ha experimentat un canvi de dinàmica després dels mesos de desembre i gener, en els quals es va registrar una pujada de la taxa d'aturats. En relació amb febrer de 2022, hi ha 20.300 desocupats menys. Pel que fa a l'afiliació, hi ha un 0,72% més d'afiliats i s'arriba als 3,6 milions de treballadors, la xifra més alta de la sèrie històrica que s'inicia el 2004.

Al Vallès Occidental, hi ha 46.003 persones en situació d'atur, 123 menys que el mes anterior. La comarca tanca el febrer amb una taxa d'atur del 10,11%.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.