Tremosa reclama una proposta de finançament per a Catalunya que permeti superar l'actual estancament


  • Comparteix:

El membre del Grup d'Experts de Balances Fiscals de la conselleria d'Economia i Finances de la Generalitat ha estat el quart ponent dels Diàlegs Santcugatribuna

El membre del Grup d'Experts de Balances Fiscals de la conselleria d'Economia i Finances de la Generalitat ha estat el quart ponent dels Diàlegs Santcugatribuna

En els últims anys Catalunya ha patit un estancament econòmic que li ha suposat quedar-se enrere respecte d'altres comunitats de l'estat espanyol. Així ho ha afirmat l'economista, Ramon Tremosa, durant la quarta sessió dels Diàlegs de Santcugatribuna, celebrada aquest matí. Tremosa s'ha mostrat pessimista respecte el futur de l'economia catalana perquè segons assegura, a Catalunya li manca una bona proposta de finançament autonòmic.

Davant de representants de 22 empreses, l'economista i membre del Grup d'Experts de Balances Fiscals de la conselleria d'Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya, Ramon Tremosa, ha explicat que l'economia catalana està patint un estancament des de fa anys, i que és per això que s'ha quedat enrere respecte d'altres comunicats de l'estat espanyol.

Tremosa ha parlat de la necessitat d'analitzar el paper de les administracions, perquè, assegura, els serveis públics tenen un paper molt important dins aquesta evolució econòmica. D'aquesta manera, l'economista s'ha preguntat quina relació hi ha entre el territori i l'administració, i creu que és bo saber quins impostos s'han de pagar per rebre una ajuda de finançament real. En aquest sentit Tremosa ha avançat que si es segueix en aquesta línia d'estancament, les ratios catalanes cauran i se situaran molt per sota de la mitjana espanyola.

Ramon Tremosa

Ens preguntem quina relació hi ha entre un territori i una administració i quins impostos es paguen i quina ajuda rebem. Ens hem de preguntar què passarà l'any 2010 quan Catalunya tingui 8 milions d'habitants i les ratios catalanes caiguin molt per sota de la mitjana espanyola.


L'economista ha afegit que no és bo que després d'un any del govern del tripartit no s'hagi realitzat una proposta de finançament autonòmic que contempli la possibilitat de reduir aquest estancament econòmic. És per això que Tremosa s'ha mostrat pessimista pel que fa el futur de l'economia catalana.

De la seva banda, l'alcalde Lluís Recoder, que ha presidit la nova sessió del fòrum empresarial del municipi, ha explicat que parlar de finançament autonòmic és parlar de justícia i de benestar social. És per això que Recoder critica els serveis públics que Catalunya rep de l'estat espanyol, ja que considera que no són de prou qualitat.

Lluís Recoder

Parla de finançament autonòmic és parlar de justícia i del benestar del ciutadà. Nosaltres ens podem solidaritzar amb altres regions més desfavorides, però també creiem que és obligació que rebem serveis públic de qualitat.


En el mateix sentit s'ha expressat el tinent d'alcalde de Promoció Econòmica i Hisenda de Sant Cugat, Jordi Joly, que ha remarcat, a més, que el nou Estatut de Catalunya ha de posar de manifest la injustícia que pateix el nostre país pel que fa el finançament autonòmic.

Jordi Joly

Tenim la possibilitat, a partir de l'Estatut de Catalunya, de posar de manifest una situació d'injustícia d'equilibri fiscal, entre el que és l'estat espanyol i Catalunya.


La conferència de Ramon Tremosa ha estat la quarta dels Diàlegs Santcugatribuna que organitza l'Ajuntament amb la voluntat de tractar en profunditat diferents qüestions d'interès pels empresaris del municipi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.