RTVE de Sant Cugat, seu de la 1a Cimera Internacional del Sector Agroalimentari

Serà un dels platós on s'emetran en directe les ponències de la trobada

Imatge del centre de RTVE a Sant Cugat / Foto: RTVE

Economia

Publicat el 13/mar/23 per Anna González / Acn

La primera edició de la Cimera Internacional del Sector Agroalimentari arriba el 22 i 23 de març a Barcelona. La trobada internacional es desenvoluparà al Palau de Congressos de Fira de Barcelona i a la seu de RTVE a Sant Cugat, que serà un dels platós on s'emetran en directe les diferents ponències. Aquesta primera cimera comptarà amb la presència de ponents de 22 països i el suport d'organitzacions com l'OMS i la FAO.

La cimera pretén ser un "espai de reflexió" sobre el món de l'alimentació. L'organització va a càrrec de la Fundació Incyde de les Cambres de Comerç, la Fundació Mediterrània i la Fundació Triptolemos. Les jornades giraran sobre quatre eixos: el sistema alimentari global i Pacte Verd Europeu; com donar valor afegit als productes i marques; la conjuntura econòmica i política; i cultura, la formació, hàbits de consum i gastronomia.

En la sessió inaugural, el dia 22 de març, hi intervindran, entre d'altres, la ministra d'Agricultura i Desenvolupament Rural de Guinea Bissau, Batche Candé; l'exministre de Producció i Treball de l'Argentina Dante Sica, i el ministre d'Agricultura i Ramaderia del Paraguai, Santiago Bertoni; i possiblement també el ministre de Política Agrària i Aliments d'Ucraïna, Mykola Solskyi.

Des del centre de RTVE de Sant Cugat s'acolliran i retransmetran diferents taules rodones previstes per a la jornada de dimecres.