Innovamat aixeca 20 milions d'euros per seguir innovant en matemàtiques

L'empresa santcugatenca ha aixecat una ronda d'inversió milionària que li hauria de servir per aconseguir la sostenibilitat econòmica


Temes relacionats

Com ha canviat l'ensenyament de les matemàtiques? (11/mai/21)


  • Comparteix:

El CEO, Andreu Dotti, i la responsable didàctica, Laura Morera / Foto: Innovamat

El CEO, Andreu Dotti, i la responsable didàctica, Laura Morera / Foto: Innovamat

L'empresa santcugatenca Innovamat, orientada a convertir les matemàtiques en una assignatura divertida i motivadora per a tothom, ha anunciat aquest dilluns el tancament d'una ronda de finançament de 20 milions d'euros liderada pels fons de capital risc Reach Capital, Kibo Ventures i Bonsai Partners, a més d'Axon Partners Group, 10x, Barlon Capital i Dozen Investments. Una inversió que ha de servir perquè l'empresa sigui sostenible econòmicament i 'per seguir fent el que sempre hem fet: estar a prop de les escoles i ser especialistes en matemàtiques', ha explicat a Cugat Mèdia el CEO de la companyia, Andreu Dotti.

Aquests 20 milions d'euros, doncs, serviran per millorar les propostes d'infantil, primària i secundària, i també per atendre millor la diversitat. En aquest sentit, Dotti ha avançat a Cugat Mèdia que Innovamat desenvoluparà un centre de recerca en didàctica de les matemàtiques. Una didàctica que setmanalment es testeja dins de l'aula, "perquè nosaltres no podem desenvolupar un projecte sense trepitjar l'aula", ha assegurat Dotti.

Imatge d'una aula de matemàtiques on s'utilitza Innovamat

Imatge d'una aula de matemàtiques on s'utilitza Innovamat / Foto: Innovamat


Innovamat va néixer el 2017 a Sant Cugat. De fet, les escoles Pi d'en Xandri i Gerbert d'Orlhac són dues de les primeres a adoptar aquesta proposta educativa. Des d'aleshores, Innovamat s'ha implementat a 1.800 escoles de set països diferents, tot i que el 90% dels centres són de l'Estat espanyol.

Es tracta d'una plataforma digital per ensenyar matemàtiques amb una nova mirada, més manipulativa i, a la vegada, reflexiva. D'una banda, fomenta el joc i l'experimentació per entrar en contacte amb els conceptes matemàtics. De l'altra, proposa la cerca de patrons o regularitats per resoldre els problemes. La conversa amb els companys també és clau per arribar a conclusions conjuntes. Finalment, la plataforma ofereix una part de treball sistèmic individual per assimilar els coneixements.


Andreu Dotti

No ens agrada ser notícia per diners. Som una empresa educativa i ens agrada més ser notícia perquè destinem molts recursos en educació, que no el fet econòmic. Nosaltres volem seguir fent el que hem fet: estar a prop de les escoles i ser especialistes en matemàtiques. És el nostre valor.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.