Esade recuperarà el parc empresarial Creapolis

L'Àrea Metropolitana aprovarà una modificació del PGM perquè puguin tornar a llogar oficines després que el TSJC ho impedís el 2021


  • Comparteix:

Imatge aèria d'Esade a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Imatge aèria d'Esade a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Esade recuperarà el parc empresarial Creapolis que una sentència judicial del 2021 va prohibir. L'Ajuntament de Sant Cugat ha explicat que l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) modificarà el Pla General Metropolità (PGM) perquè es permeti que en terrenys amb una qualificació d'equipaments comunitaris també hi pugui haver una part s'usos empresarials vincults a la universitat. El 2013 el consistori santcugatenc va modificar el PGM per permetre la creació d'EsadeCreapolis perquè ocupés un 20% dels terrenys d'Esade, però el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va tombar aquesta modificació perquè va considerar que aquesta és una competència supramunicipal. Sant Cugat ho va demanar a l'AMB, i aquesta aprovarà una modificació del PGM permetre la incorporació d’activitats complementàries a l’equipament principal fins a un 15% als seus 36 municipis, tot i que l'Ajuntament ha presentat al·legacions per fer créixer aquest percentatge, entre d'altre. El ple municipal de març, que se celebrarà aquest dilluns, porta a aprovació aquestes al·legacions.


CONSULTA TOTS ELS PUNTS DE L'ORDRE DEL DIA DEL PLE DE MARÇ

El tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, ha explicat que el PGM actual es va fer el 1976 i "moltes de les qualificacions d'usos han quedat desfasats". L'octubre de 2021, però, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va limitar l'activitat d'Esade a la innovació i la formació, ja que el dictamen -conseqüència d'un recurs de Núñez i Navarro- anul·lava la modificació del PGM feta per l'Ajuntament el 2013, que hi afegia usos per al lloguer d'oficines de fins al 20% del total. Amb aquella sentència, Esade va deixar de poder acollir noves empreses -no va fer fora les que ja hi havia-, però quan l'AMB aprovi la modificació de les normes urbanístiques del Pla General Metropolità en relació amb la regulació del sistema d’equipaments, ho podrà tornar a fer.

L'Ajuntament de Sant Cugat celebra que hagin convençut l'AMB perquè facin aquesta modificació i se'n "beneficiïn" els 36 municipis d'aquest àmbit. Duch també ha explicat que aquest canvi també permetrà, per exemple, que els Casal de Mira-sol pugui tenir un bar, o que la masia Can Rabell pugui acollir el centre d'emprenedoria previst.

El tinent d'alcaldia de Desenvolupament ha admès que el redactat de la modificació del PGM que proposa l'AMB no acaba d'encaixar amb el Pla Director Urbanístic (PDU) que la setmana que ve aprovarà la mateixa Àrea Metropolitana. Duch confia que es faran els ajustos pertinents.




Francesc Duch

El detonant és la sentència d'ESADE. Ho podrem revertir, tot i que faltarà una mica.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.