La fira de l'economia social i solidària aposta per 'posar en el centre les persones i la sostenibilitat del planeta'

Diverses activitats i passejades per les parades d'entitats de l'Economia Social i Solidària han estat protagonistes aquest dissabte


  • Comparteix:

Parades de la Fira de l'Economia Social i Solidària, Comerç Just i les Finances Ètiques a la plaça d'Octavià / Foto: Cugat Mèdia

Parades de la Fira de l'Economia Social i Solidària, Comerç Just i les Finances Ètiques a la plaça d'Octavià / Foto: Cugat Mèdia

Sant Cugat ha acollit aquest dissabte la Fira de l'Economia Social i Solidària, el Comerç Just i les Finances Ètiques, dins del marc de la Setmana de l'Economia Social i Solidària que se celebrarà fins al 14 de maig. La plaça d'Octavià ha estat la seu d'aquesta fira on s'han establert les parades de diverses entitats que treballen pel comerç just. Eduard Unzeta, d'Oxfam Intermón, ha valorat molt positivament poder fer aquesta fira amb la qual reivindicar els valors de l'economia social i solidària, del comerç just i de les finances ètiques. Uns valors que diu que el que pretenen és 'transformar la societat i que posi en el centre les persones i la sostenibilitat del planeta'.

Unzeta ha volgut destacar també la feina de totes les entitats participants, i els restaurants Kombu i Bocamoll que durant aquesta pròxima setmana oferiran plats elaborats amb productes de comerç just.

Per la seva banda, Jordi Panyella, soci i editor de Pol·len Edicions, ha remarcat la importància que té aquesta fira per poder trobar-se amb altres entitats i persones que "reflexionen i posen en pràctica una altra manera de relacionar-se amb l'economia, el consum i el treball".

Durant tot el matí si han pogut fer diverses activitats, com un tast de cafès i jugar al joc de comerç just amb Intermón Oxfam, participar en el joc de l'aigua amb Enginyeria Sense Fronteres i reflexionar sobre assegurances ètiques amb ARÇ Corredoria. I també passejar per les parades d'entitats de l'Economia Social i Solidària i ONG que treballen pel comerç just: ARÇ Corredoria d'Assegurances, Associació l'Avenir, Cervesa La Florestina, Enginyeria sense fronteres, Fons Social Valldoreix, Fundació Vicente Ferrer, Intermón Oxfam, La Ciranda: Celebrem la sexualitat, La Transformadora, Pol·len edicions i Yamuna.

Pots consultar totes les activitats de la Fira de l'Economia Social i Solidària, el Comerç Just i les Finances Ètiques que es duran a terme fins al 14 de maig aquí.


Eduard Unzeta

Hem congregat una sèrie d'entitats tant de l'economia social com de les finances ètiques com del comerç just per fer una mostra de tot el que fem. Són valors que el que pretenen és transformar la societat i buscar una economia que posi en el centre les persones i la sostenibilitat del planeta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.