Sant Cugat segueix liderant els preus de l'habitatge de lloguer a Catalunya


  • Comparteix:

El preu mitjà del lloguer a la nostra ciutat és de més de 1.100 euros al mes

El preu mitjà del lloguer a la nostra ciutat és de més de 1.100 euros al mes

El preu de l'habitatge de lloguer a Sant Cugat s'ha mantingut durant el 2004, un any més, com el més alt de Catalunya. Pel que fa a l'habitatge de nova construcció, la seva oferta ha augmentat un 54% durant el 2004 i el preu del metre quadrat se situa ara als 3.500 euros, un 12% per sobre que l'any anterior. Així ho posa de manifest l'Informe sobre l'Estat de l'Habitatge del 2004 presentat pel departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat.

Sant Cugat segueix liderant el rànquing pel que fa al preu de l'habitatge de lloguer a Catalunya. Això es desprèn de l'informe sobre l'estat de l'habitatge durant l'any 2004, presentat pel Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat. El nombre de contractes de lloguer signats durant l'any passat va augmentar, a la nostra ciutat, un 12% respecte l'any anterior, en què havia retrocedit. El preu mitjà que es va pagar pel lloguer d'una vivenda a la nostra ciutat va ser de més de 1.100 euros, gairebé 200.000 de les antigues pessetes. Així doncs, aquesta xifra supera amb escreix els 700 euros que es paguen a Barcelona.

Les estadístiques de la Generalitat també revelen un augment dels preus en el mercat, tant dels pisos de nova construcció, com en el dels de segona mà. El metre quadrat dels habitatges de nova construcció ha incrementat, a Sant Cugat, durant el 2004 un 12,3% i s'ha situat en més de 3.500 euros. Encara que on continua sent més car el metre quadrat és a Barcelona, on es paga per sobre dels 4.000 euros. El preu mitjà de l'habitatge de segona mà ha augmentat de manera més exagerada encara, ja que en els municipis de l'entorn de Barcelona s'ha multiplicat per 2,8 entre els anys 1998 i 2004, i en l'últim any ha incrementat un 22,6%.

L'informe demostra que la construcció no s'atura a la nostra ciutat, ja que l'oferta de nous habitatges durant l'any passat va augmentar en més d'un 50%. Una altra de les conclusions a què arriba l'estudi elaborat pel Departament d'Habitatge i Medi Ambient és el fort endeutament de les famílies catalanes. Avui la compra d'un pis significa destinar més del 42% del sou a pagar les quotes de l'hipoteca cada mes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.