La vuitena mostra Sant Cugat Actiu tanca les seves portes havent rebut uns 77.000 visitants


  • Comparteix:

Des de l'organització fan una valoració positiva tant de la participació dels estands com dels visitants

Des de l'organització fan una valoració positiva tant de la participació dels estands com dels visitants

Prop de 77.000 persones han passat per la vuitena edició de la mostra Sant Cugat Actiu, que s'ha celebrat aquest cap de setmana. Des de l'organització han fet una valoració molt positiva de la resposta obtinguda per aquesta iniciativa, tant pel que fa a la participació de comerç, indústria i serveis, com pel que fa als visitants i a les entitats. L'assignatura pendent continua sent però, una major presència del petit comerç de la ciutat.

Prop de 77.000 persones, segons dades de l'empresa Aux-Vyd, han visitat la vuitena mostra Sant Cugat Actiu, que enguany ha aplegat un total de 130 empreses, comerços i serveis en 184 estands, una quinzena d'entitats de cultura popular i tradicional i 16 restauradors de la ciutat.

Altres dades significatives de la mostra són els 3.200 quilos de taronges que ha s'han exprimit a l'estand del Punt Verd per fer suc, els 1.100 quilos de maduixes que han repartit des de la mateixa parada, les més de 5.500 persones que han jugat al joc 'si jos fos alcalde...' de l'estand municipal o les prop de 5.000 persones que han agafat els trenets que recorrien a ciutat fins arribar al Parc de l'Arborètum.

Totes aquestes dades han estat valorades molt positivament per l'alcalde, Lluís Recoder, que ha assegurat que aquesta iniciativa ha complert amb escreix el seu objectiu d'acostar comerç, indústria i serveis als ciutadans i viceversa.

Lluís Recoder

Han respost les empreses i el comerç de la ciutat amb els seus estands, i han respost els ciutadans amb l seva presència. Aquest és l'objectiu: convertir-se en un gran aparador de la ciutat.


En el mateix sentit s'ha expressat el regidor de Comerç, Josep Romero, que ha assegurat que l'èxit d'assistència posa de manifest que el format bianual i plurisectorial de la mostra és el correcte, però que ha apostat per poder donar més cabuda al petit comerç tradicional, que continua sent l'assignatura pendent d'aquesta iniciativa. En aquest sentit, Romero aposta perquè les diferents associacions o barris s'uneixin per 'carrers' de la mostra i es donin a conèixer conjuntament.

Josep Romero

La Mostra ha de ser bianual i plurisctorial, però sempre ha de tenir un element monogràfic, que d'auí dos anys podria ser el comerç tradicional, agrupant-se per passadissos.


De la seva banda, el sotspresident de la Federació d'Associacions de Comerciants de Sant Cugat, Marc Garriga, també ha remarcat la necessitat que hi hagi una major presència del petit comerç i ha recordat que, enguany no han tingut massa temps per treballar-hi però que de cara a properes edicions treballaran per millorar el que calgui.

Marc Garriga

Creiem que hi ha moltes coses a millorar, però per altres anys nosaltres apostem per la mostra i el que ens agradaria és que hi participés més comerç.


També de cara a properes edicions no es descarta una implicació de la nova Associació d'Empresaris de la ciutat, que tot just acaba de constituir-se però que també podria participar en l'organització d'aquest 'aparador' del municipi.

De moment, i finalitzada aquesta vuitena edició, també els responsables dels estands se sumen a les valoracions positives fetes des de l'organització. Aquestes són algunes de les opinions.

Comerciants i empresaria

Sobretot vénen famílies amb nens, la gent està molt receptiva i molt contenta.


Per últim, els santcugatencs que s'han acostat fins aquesta gran carpa del Parc de l'Arborètum també han manifestat la seva satisfacció pels diferents estands i les activitats paral·leles que s'han dut a terme. La nota negativa ha estat, per a la gran majoria, el calor.

Visitants

M'ha agradat molt perquè així veiem els diferents comerços que hi ha a Sant Cugat i que a vegades no ens n'adonem.


Recordem que la vuitena edició de la mostra Sant Cugat Actiu va obrir les portes divendres i s'ha allargat durant tot el cap de setmana en un espai de 25.000 metres quadrats al Parc de l'Arborètum, on s'hi ha aplegat tant els diferents estands com activitats paral·leles, entre elles un racó infantil, un escenari o una mostra de Firart, entre moltes d'altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.