El CASC promou un any més l'objecció fiscal a Sant Cugat


  • Comparteix:

El Col·lectiu Antimilitarista de Sant Cugat (CASC) engega per sisè any consecutiu la campanya informativa sobre l'objecció fiscal en la declaració de la renda. Amb aquest acte de desobediència civil, l'entitat pretén que els ciutadans desviïn els impostos destinats a despesa militar al finançament de col·lectius antimilitaristes o d'altre caire social.

Coincidint amb el període per fer la declaració de la renda, el CASC arrenca de nou la campanya d'Objecció Fiscal que pretén, sota la consigna 'Fem objecció fiscal ara que és legal', fer arribar als santcugatencs una filosofia que aposta perquè els objectors desviïn el percentatge que l'Estat destina a defensa a col·lectius antimilitaristes i de caire social.

La intenció és provocar un debat social que ara no existeix perquè l'objecció fiscal sigui reconeguda i alhora poder decidir el destí dels seus diners. Escoltem Xabier Araujo, membre del CASC.

Xabier Araujo

Som tan pocs que no els interessa perseguir-nos perquè maneguem pocs diners. Tot i així volem dedicar-los a projectes que a noslatres ens semblin interessants


El sistema per fer-ho possible difereix segons el tipus de declaració que cal fer però a grans trets consisteix en declarar una aportació a una entitat social i solidària i demanar la seva devolució a en cas de que s'hagi de rebre diners de l'estat o pagar menys del que pertocaria al·legant aquest pagament solidari.

Araujo ha volgut deixar clar que només el 10 per cent de les declaracions fetes amb aquest sistema en els darrers 5 anys han estat denegades per defectes de forma. Així, també ha remarcat que en el pitjor dels casos l'objector fiscal acabarà finançant de la seva butxaca el projecte solidari que hagi triat en comptes de que ho faci l'estat. L'escoltem.

Xabier Araujo

Qui practica l'objecció fiscal només s'arrisca a acabar finançant de la seva butxaca un projecte solidari, perquè no hi ha multes de l'estat.


Per totes aquelles persones interessades a conèixer més concretament la manera de fer l'objecció fiscal poden rebre informació i assessorament tots els dimarts i dijous de maig i juny, de 8 a 9 del vespre, al Casal Popular la Guitza, del carrer Sant Martí.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.