El TSJC anul·la el pressupost de Sant Cugat del 2000 per aplicar l'IPC català en l'augment salarial

Economia

Publicat el 11/mai/05 per Miquel Herrada

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha estimat el recurs de la delegació del govern de l'Estat a Catalunya contra l'aprovació per part de l'Ajuntament de Sant Cugat dels pressupostos municipals de l'any 2000. El tribunal ha constatat que el consistori va augmentar les retribucions del personal per sobre del permès a la Llei de Pressupostos Generals de l'Estat. Des de l'Ajuntament indiquen, però, que el mateix any 2000 ja es va acceptar i executar el contingut del recurs del govern estatal.

La sentència del TSJC, feta pública a finals d'abril d'aquest any, anul·la els pressupostos municipals del 2000 per incomplir la Llei dels Pressupostos Generals de l'Estat pel que fa a les retribucions dels funcionaris i el personal laboral municipal, ja que el consistori va aplicar una pujada salarial corresponent a l'IPC català, i no a l'índex espanyol. El tribunal estima així el recurs contenciós-administratiu que va interposar l'any 2000 la delegació del govern estatal a Catalunya en contra dels pressupostos d'aquell any, ja que entenia que l'increment salarial sobrepassava en 1'1% el 2% màxim establert pels pressupostos generals de l'Estat.

La sentència que s'acaba de conèixer, però, no tindrà efectes a la pràctica, ja que l'Ajuntament va acatar i executar el mateix any 2000 el contingut del recurs interposat per la delegació del govern estatal, de manera que va aplicar l'increment salarial establert a la Llei de Pressupostos Generals de l'Estat. Així, el consistori va aprovar una modificació pressupostària per ajustar-se a la legalitat i deixar sense efectes l'increment retributiu acordat inicialment, sense esperar el resultat final del procés judicial que s'ha conegut ara.