La Diputació de Barcelona podria assumir la gestió tributària a Sant Cugat


  • Comparteix:

Jordi Joly diu que l'únic criteri que es valorarà serà l'eficiència i la racionalització dels costos

Jordi Joly diu que l'únic criteri que es valorarà serà l'eficiència i la racionalització dels costos

L'Ajuntament està en converses amb la Diputació de Barcelona per estudiar la possibilitat d'atorgar a aquest organisme supramunicipal la concessió de la gestió tributària del municipi, fins ara a mans de l'empresa FS. El tinent d'alcalde d'Economia, Jordi Joly, ha explicat que l'únic criteri que es tindrà en compte serà l'eficiència i la racionalització dels costos, i no ha descartat l'opció de convocar un concurs públic si les negociacions amb la Diputació no arriben a bon port.

El 31 de desembre d'enguany finalitza la segona i última pròrroga de la concessió a l'empresa FS de la gestió de l'Organisme Autònom de Gestió Tributària. Per aquest motiu, l'Àrea d'Economia ja està estudiant les possibles opcions per renovar la concessió, que passen, en primer lloc, per cedir la gestió d'aquest organisme a la Diputació de Barcelona per un termini inicial d'un any. Així ho ha explicat el tinent d'alcalde de Promoció Econòmica i Hisenda, Jordi Joly, que ha indicat que el criteri que es tindrà en compte a l'hora de prendre aquesta decisió serà l'eficiència i la racionalització dels costos, de la mateixa manera que es faria amb les empreses privades.

Jordi Joly

Estem analitzant molt profundament l'oferta de la Diputació de Barcelona, per comprovar si s'emmarca en els nostres objectius d'eficiència i de redistribució dels costos.


Joly ha volgut aclarir que la decisió, que s'adoptarà definitivament el proper mes de juliol, no té res a veure amb les crítiques que va fer el PSC sobre la suposada 'ineficàcia' de la gestió tributària al municipi, i ha afegit que tant l'actual concessionària, FS, com altres empreses del sector estan molt interessades en assumir la gestió tributària de Sant Cugat.

El titular d'Economia ha assegurat, a més, que el fet que la Diputació de Barcelona tingui un 'color polític' diferent al de Sant Cugat no condicionarà de cap manera la decisió.

Jordi Joly

Vetllarem perquè les coses es facin bé i que ens costin els menys possible. Aquest serà l'únic criteri. Tots sou conscients que la Diputació té un color polític diferent, però això no ens condicionarà en res.


Si finalment s'atorga la concessió de la gestió tributària a la Diputació de Barcelona, Joly ha indicat que es podrien introduir canvis en l'estructura de l'Àrea d'Economia, per tal que l'organisme autònom inclogui la gestió tributària i també l'àmbit d'Economia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.